Termékek Menü
0

Így mossuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket, hogy ne maradjon rajtuk vegyszer!

HillVital
2015-07-16 13:43:00
Így mossuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket, hogy ne maradjon rajtuk vegyszer!

Néhány hasznos tanács, hogy megtisztítsuk a friss gyümölcsöket.
Tovább…

Sokszor nem elegendő a sima megmosás. A zöld leveles zöldségeket általában külön kell kezelni. Be kell áztatni bő vízbe néhány percre majd öntsük le róla a vizet és ezután ismételjük meg. Ha nem biotermék akkor ecetes vízzel ajánlatos lemosni. Ez a módszer úgy működik, hogy 2 csésze vízhez adjunk hozzá egy fél csésze ecetet és ebbe a keverékbe áztassuk be a zöldséget, majd bő vízzel öblítsük le, végül töröljük szárazra. Ezzel az eljárással jelentősen csökkenteni tudjuk a növényen lévő baktériumokat.

A brokkolit és karfiolt áztassuk 1 percig hideg vagy ecetes vízbe mielőtt megmossuk. Ha olyan zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanánk aminek vékony a héja akkor azt egy puha kefével takarítsuk meg mielőtt megmossuk. Akkor is meg kell mosni a gyümölcs héját ha azt nem is esszük meg.   

Hatásos lehet még a só és a citromlé kombinációja is ami szintén hat a baktériumokra és a permetező szerekre. Egy tál vízhez használjuk 1 teáskanál sót és citrom levet. Helyezzük bele ebbe a keverékbe a zöldséget vagy a gyümölcsöt amit fogyasztani szeretnénk és hagyjuk ázni 10-15 percet. Ha ez megvolt öblítsük le bő vízzel és már fogyaszthatjuk is.

Arra is van megoldás ha csakis vizet szeretnél használni. Ez esetben azt ajánljuk, hogy este kell beáztatnunk bő vízben és ázni hagyni reggelig, majd ha eljön a reggel langyos vízzel le kell öblítenünk. Fontos tudni ha megmossuk az összes gyümölcsöt rögtön vásárlás után akkor hamar elfognak romolni.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google