Termékek Menü
0

4 fontos tápanyag a hölgyek egészségéért

HillVital
2016-08-15 15:42:00
4 fontos tápanyag a hölgyek egészségéért

A nők életük során számos egészségügyi kihívásnak vannak kitéve. Sok esetben ezek testi változásokkal is együtt járnak, ezért szervezetüknek más-más tápanyagokra van szüksége. Nézzük is, melyek ezek!
Tovább…

Ha a mindennapokban kiegyensúlyozottan és egészségesen táplálkozunk, szervezetünk minden szükséges tápanyaghoz hozzájut.
 

A nők életében viszont vannak olyan életszakaszok, mint pl. menstruáció, menopauza, terhesség, amikor felborulhat a hormonháztartás. Ilyenkor bizonyos tápanyagokból nagyobb mennyiségre van szükség.

Folsav: A folsav alapvető fontosságú a terhesség ideje alatt. Az idegcső-elzáródási rendellenségek elkerülése érdekében a nőknek folsavban gazdag ételeket kell fogyasztaniuk. A folsav fokozott fogyasztását már a gyermekvállalás előtt érdemes elkezdeni. Új kutatások szerint a folsav segít a szívroham és a stroke kialakulásának megelőzésében is. Az ajánlott mennyiség napi 200 mcg (mikrogramm). Gyermekvállalás esetén akár 400 mcg-ig növelhetjük. Forrásai: spárga, brokkoli.

 

Kalcium: csontritkulás sok nő esetében a menopauzával együtt jelentkezik. Tehát nagyon fontos a hölgyek elegendő kalciumbevitele. Az ajánlott mennyiség napi 700 mg. A menopauza után a kalcium felszívódása sokkal lassabban történik, ezért érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani. 

Forrásai: lazac, natúr joghurt, aszalt füge, mandula
 

Magnézium: Újabb kutatások szerint a magnéziumhiány a felelős a menstruációt megelőző szomatikus, hangulatbeli változásokért. De menopauza idején segíthet a csontsűrűség növelésében is. Az ajánlott mennyiség napi 270 mg. 

Forrásai: napraforgómag, barnarizs, teljes kiőrlésű kenyér, lencse

Omega-3 zsírsav: Terhesség idején különösen ajánlott. Alapvető fontosságú a magzat agyi funkcióinak kifejlődésében. Kutatások azt is bebizonyították, hogy a terhesség alatti megfelelő omega-3 bevitele nagyban csökkenti a koraszülés kockázatát is. Ajánlott napi mennyiség: 0,45 g.

Forrásai: lazac, friss tonhal, szardíniakonzerv
A szervezet számára fontos tápanyagok.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google