Termékek Menü
0

A világ 10 legegészségesebb étele

HillVital
2015-03-24 14:41:00

Egyre divatosabbá válik az egészséges életmód, és ennek egyik fontos összetevője a helyes táplálkozás. Ha nem ismernél szuperételeket, akkor most megismerhetsz 10 biztosan egészséges ételt.

Bogyók: Szinte minden bogyóféle jó a szervezetünknek. A bogyófélék nagyon gazdagok rostban, ezek közül is a legnagyobb rosttartalmú bogyó a málna, míg az epernek magas a C-vitamin- tartalma.

Fodros kel: Ez a legnépszerűbb szuperétel a világon. Tele van tápanyaggal és sokféle módon el lehet készíteni, éppen ezért könnyen bevonhatjuk az étrendünkbe.

Babfélék:  A borsó, a lencse és a bab sok egészségügyi előnnyel szolgál a szív és más szerveink számára. Megtalálható még bennük B1-vitamin, folsav, magnézium, kálium, vas. Szakértők szerint a bab a leggazdagabb tápanyagban.

Általában a zsírszegény vagy zsírmentes joghurt nagyon egészséges. Az a jó benne, hogy helyettesíthetjük vele az egészségtelen desszerteket.

Kivi: Egyetlen adag kivi kielégítheti a napi C-vitamin- szükségletünket, valamint ellát rosttal, káliummal, E-vitaminnal és A-vitaminnal. Mivel sok rostot tartalmaz, ezért enyhe hashajtóként is működhet.

Brokkoli: A brokkoli tele van A- és C- vitaminnal, valamint nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét és kalciumot.

Lazac: Az Omega- 3 zsírsavak nagy szerepet játszanak a szív egészségének védelmében. Az egyik legízletesebb módja annak, hogy Omega -3 zsírsavhoz jussunk az, ha lazacot eszünk. A lazac igen kalóriaszegény, viszont gazdag vasban. Többféleképpen elkészíthetjük (sütve, grillezve, salátához hozzáadva), hogy soha ne unjuk meg.

Marhamáj: Tele van vassal, különösen ajánlott a menstruáló nők számára, és érdemes hetente több alkalommal fogyasztani.

Osztriga: Akik nem esznek húst, azok számára az osztriga megfelelő alternatíva lehet. Sok B12- vitamint tartalmaz. Egy egészséges adag osztriga nagy mennyiségű rezet, vasat, cinket és szelént juttat a szervezetbe.

Lenmag: A lenmag kiváló tápanyag- forrás, mivel tartalmaz B-vitamint, Omega -3-at és fehérjét. Sokféleképpen fogyasztható, hozzáadhatjuk turmixokhoz, gabonapehelyhez vagy friss zöldségekhez, éppen ezért nagyon közkedvelt.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google