Termékek Menü
0

A cékla jótékony hatásairól!

HillVital
2016-04-11 15:35:00
A cékla jótékony hatásairól!

Erről a zöldségről leginkább a menzán (ecetes – cukros lében) felszolgált savanyúság jut eszünkbe. De egyáltalán tisztában vagyunk azzal, hogy a szervezet számára mennyi értékes tápanyag rejlik benne?
Tovább…

A céklának magas a kálium-, magnézium-, kalcium-, vas-, folsav- és vitamintartalma (B6 és C). Ezen kívül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. De erős antioxidánsként is működik. Ezek az antioxidánsok segítenek csökkenteni a koleszterint, védik az artériák falát, csökkentik a vérnyomást, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A rubinvörös zöldség különösen a májra (a legfontosabb méregtelenítő szervünk) van jó hatással. Csökkenti a csontritkulásra való hajlamot. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet. Elűzi a fáradtságot, javítja az agy vérellátását, fokozza a szellemi frissességet, kezelhető vele a vérszegénység. Serkenti a vörösvérsejtek regenerálódását. De a legfontosabb: segíthet a rák megelőzésében.

Tehát fogyasszunk bőven belőle, s ha lehet, nyersen!
Cékla jótékony hatásai

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google