Menü

A citromfogyasztás előnyei

HillVital
2017-04-11 16:15:00

A tévhitekkel ellentétben a citrom nem vonja el a szervezetből a kalciumot.  Viszonylag nagy mennyiséget tartalmaz ebből a hasznos ásványi anyagból. 100 gramm citromban kb. 25 mg kalcium van, amelyet a szervezet kiválóan tud hasznosítani. Egyébként a legtöbb gyümölcsben 5-15 mg kalcium található. Ezenkívül magas a C-vitamin-tartalma is.
A citrom nagyon hatásos vérszegénység és ízületi gyulladások esetén is. De epe, vesehomok vagy vesekő esetén, valamint láz, herpesz, ödémák, magas vérnyomás ellen is ajánlott. Ugyancsak tévhit, hogy a citrom savasít. Egyáltalán nem! Az íze savanyú ugyan, hiszen sok benne a citromsav, ám ennek ellenére lúgos, nem pedig savas jellegű. A szervezetben a citromban található szerves savak a nátriummal alkotnak vegyületet, ezáltal lúgos közeget teremtenek.

 

Tippek: Ha a citromot felvágás előtt egy percre meleg vízben áztatjuk, vagy tenyerünkben melengetjük, több levet tudunk belőle kinyerni.

A citrom héját a nagyfokú vegyszeres kezelés miatt nem tanácsos elfogyasztani, vagy csak nagyon alapos lemosás után. Ez természetesen a biocitromra vagy a saját termesztésűre nem vonatkozik.
A citromfogyasztás előnyei.  Ugyancsak tévhit, hogy a citrom savasít.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google