A citrusfélék 5 jótékony hatása
A citrusfélék segítik a fogyást.
A citrom pektint, vagyis egy olyan rostokban oldódó anyagot tartalmaz, ami serkenti a zsírégetést, és hozzájárul a fogyáshoz.
A citrusfélék erősítik az immunrendszert.
A legtöbb citrusféle kiváló C-vitaminforrás. A C-vitamin antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. A kutatások szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak citrusféléket, kevésbé hajlamosak megfázásra, köhögésre, és nehezebben kapják el az influenzát.
A citrusfélék serkentik az emésztést.
A citrom és a lime is serkenti az emésztést. Étkezéskor fogyasszunk el egy pohár citromlevet, így megszabadulhatunk a belekben a káros baktériumoktól.
A citrusfélék megakadályozzák a csontritkulás kialakulását.
Az olyan citrusfélék, mint a citrom, kis mennyiségben kalciumot tartalmaznak, amely létfontosságú a csontok egészségéhez. A citromban lévő kálium pedig segít fenntartani a csontsűrűséget, valamint megakadályozza, hogy a veséken keresztül kalcium ürüljön ki a szervezetből, így meggátolja a csontritkulás kialakulását.
A citrusfélék megakadályozzák a vesekövek kialakulását.
A legtöbb citrusféle citromsavat tartalmaz, ezért a rendszeres fogyasztásukkal növelhető a vizelet citromsavszintje. Sok víz fogyasztásával a vesekövek kialakulása megelőzhető, viszont a kalciumból felépült vesekövek kialakulása a citrom levének fogyasztásával meggátolható.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
