A csicsóka egy rendkívüli növény
Veress Máté - HillVital
2019. 06. 13. 09:12:00
Régebben a „szegények krumplijának” nevezték a csicsókát aminek a gyökérzete körte alakú vastag gumók. A burgonyához érdemes hasonlítani. A csicsóka Észak-Amerikában őshonos növény és a XVII. században került Európába.
Nagyon sokféleképpen fogyasztható akár nyersen vagy salátákban. Akár párolhatod, főzhetsz belőle szószt, de még turmixot is készíthetsz belőle naranccsal, citrommal, almával és mézzel.
A csicsóka és a csicsókakészítmények fogyasztása sok fruktózt tartalmaz. A fruktóz nagyobb édesítőereje kisebb energiabevitellel segíti a szervezet erősödését. Sokkal lassabban szívódik fel a glükóznál, ezért stabilizálja a vércukorszintet. A rendszeres csicsókafogyasztás csökkentheti a vér húgysavszintjét, ezáltal megelőzhető vele az elhízás, köszvény, vesekő és a szívkoszorúér betegség. Gyakorlatilag az egész évben fogyasztható zöldségféle.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!