Termékek Menü
0

A csodálatos vöröshagyma

HillVital
2017-08-07 13:55:00

A hagymának magas a C-, K-, B1- és B6-vitamin-, biotin-, króm-, kalcium-, rost- és folsavtartalma.

A héjában lévő természetes antihisztamin (kvercetin) hatékonyan gátolja azokat az allergiaszerű reakciókat, melyet a gyulladásos bélbetegség esetében egyes ételek okoznak. Ha nem pucoljuk meg a hagymát (csak megmossuk), mielőtt beletesszük az ételbe, a kvercetin kioldódik a héjából.

A kutatások szerint a vöröshagymában található diallil-szulfid bizonyos fokú védelmet biztosít az emésztőrendszeri daganatok kialakulásával szemben. Mindez annak köszönhető, hogy amennyiben bekerül a gyomorba, növeli a rákellenes hormonok mennyiségét.

Ha gyakran okoz gondot a székrekedés, fontos, hogy ne csak a fokozott - napi két liter - folyadékbevitelről gondoskodjunk. A rostban gazdag étrend legalább olyan fontos. A vöröshagyma magas - oldható és nem oldható - rosttartalmának köszönhetően segít az emésztési problémák, elsősorban a székrekedés orvoslásában, ráadásul a puffadást is megszünteti. További jótékony hatása, hogy a héjának a színét azok a hasznos antioxidánsok adják, melyek nélkülözhetetlenek egészségünk megőrzéséért. A magas koleszterinszint csökkentésére is kiváló táplálék a vöröshagyma. Védi a szívet, ugyanis a HDL-szintet növelő kénvegyületei, valamint a kvercetin nevű antioxidánsa segít visszaszorítani a káros LDL koleszterin szintjét a vérben. Így fontos szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A vöröshagymában ezen kívül króm is van, amely segít szabályozni a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét.

A vöröshagyma hatásai

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google