Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A dió az egyik legértékesebb gyümölcs

Veress Máté - HillVital
2019. 06. 14. 08:50:00

A dió nem csupán nagyon finom, hanem egészséges is. A dió legfontosabb része a dióbél, de akár a héját is fel lehet használni. Egy nagyon sokoldalú gyümölcsről van szó. Nagyon sok vitamint is tartalmaz a dió.

 

Magas az A-, E- és B- vitamin tartalma is. Tartalmaz tiamint ami ideg és izomvédő hatással rendelkezik, valamint serkenti a növekedést. A diófa levél frissen nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Nagyon jó tea készíthető belőle, ami leginkább bőrproblémákra ajánlott. A dió nagyon gazdag magnéziumban, káliumban de található benne fluor, mangán és réz is. Segíthet a vérképzésben is. A benne található szelén sokat segít a szívizom gyengeség ellen is, sőt még az immunrendszert is erősíti. A dióban gazdag étrend nagyon jó a lábadozó betegeknek.

A diómagban és a dióbélben omega-3 zsírsav és telítetlen zsírok találhatóak. Nagyon kedvező hatással van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, az erek állapotát is javítja. A dió támogatja az agyműködést és még a koncentrálóképességet is növeli. Elég magas a kalóriatartalma, ezért nem ajánlott belőle nagyon sokat fogyasztani. Nagyon gazdag a dió cserzőanyagokban, a belőle készült tea pedig hatásos lehet gyomorhurutra és hasmenésre. A dióban nagyon értékes olajak találhatóak amelyek nagyon hatásosak vérszegénységre is. A diófa levél segíthet a hajhullás megfékezésében. Úgy naponta 3-5 dióbél fogyasztása ajánlott.

A dió jótékony hatásai

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: dióbél dió kalória dió hatása

Keresés