Termékek Menü
0

A fahéj kérge

HillVital
2017-09-12 15:15:00

A fahéj legelőször gyermekkorunk kedvenc ételét, a tejbegrízt juttatja eszünkbe.

Meghitt, kellemes illatát szinte mindenki szereti. Ugyanakkor talán az egyik legsokoldalúbb fűszernövényünknek mondhatjuk.

A fahéj kérgének kétféle típusa ismert.

Az egyik a jóízű, finom illatú, amely Ceylonból származik, ahol egy vadon termő trópusi fa héja adja magát a fűszert. Ez az illatos ceyloni fahéj a sütemények kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem túl jelentős.

Ezzel ellentétben a másik típusnak, a kínai cassia fahéjnak számos gyógyító hatását igazolták már. A cassia a hagyományos kínai gyógyászat 50 alapvető gyógynövényének egyike.

Egészségügyi hatásai:

Hozzájárulhat a szervezet szénhidrát- cukor egyensúlyának fenntartásához, illetve a szénhidrát-cukor anyagcseréhez. Rendszeres fogyasztása elsősorban cukorbetegeknek ajánlott. Segíthet szabályozni a vércukorszintet. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.

Ismerd meg a fahéj hatásait. Tudtad például, hogy több féle is létezik és azok közül nem mindnek van gyógyhatása?

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google