Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A fedő használata

HillVital
2017. 10. 31. 15:19:00

Hogy miért is annyira fontos a fedő használata főzés során? Most megtudhatod!Főzés közben elsősorban azért kell fedőt használni, hogy minél energiatakarékosabban főzzünk. A fedett edényben sokkal hamarabb megfő az étel, és mivel kevesebb a főzési idő, kevesebb a gáz-, illetve az áramfogyasztás.
 

Ezenkívül a gőzzel sok értékes tápanyag is eltávozik az ételből. Ha viszont le van fedve, több benne marad. Arra vigyázzunk, hogy ne fusson ki az étel, mert károsodhat, valamint akkor is sok értékes összetevő eltávozik az ételből. A fedő alatt főtt ételt bizonyos időközönként meg kell kavarni. Vigyázzunk, hogy a fedő leemelésénél a fedőt mindig tartsuk ferdén, a fogóval felénk. Így a felcsapódó gőz nem égeti meg a kezünket. Ha a fogó fémből van, és átforrósodott, csak konyharuhával fogjuk meg.

Ha az edényben (lábas, serpenyő) meggyullad a zsír vagy az olaj, azonnal tegyünk rá megfelelő méretű fedőt! A tűz azonnal elalszik. Vízzel oltani nem szabad, sőt veszélyes!
 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB