Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A hagyma rendkívüli hatásai

HillVital
2017. 03. 09. 15:05:00

A hagymát már évszázadok óta használják gyógyításra.

Már a kolera és a pestis járvány idején is használták, hogy megelőzzék vele a kórt, de a római császárok is használták a megfázás gyógyítására. Sokaknak gondot okoz a hagymavágás utáni szag, illetve a hagyma fogyasztása utáni szájszag. Ha hagymaszagú a kezünk, akkor csupán öblítsük le a kezünket hideg vízzel, aztán a szagos bőrfelületet dörzsöljük át sóval, legvégül pedig mossunk kezet szappannal és meleg vízzel. A leheletünket sokkal könnyebb kellemessé varázsolni, csak együnk meg egy szál petrezselymet vagy egy almát, és már készen is vagyunk.
Most nézzük is, milyen csodálatos hatással bír a hagyma. Nyersen tartogatja számunkra az igazi erejét, nem pedig főzve. Sajnos a nyers hagymalé az érzékeny gyomrúaknak nem igazán kedvez, ezért nekik muszáj megfőzni, de le kell mondaniuk valamelyest a hatóanyagokról. Ajánlott ilyenkor megsütni héjában a hagymát, ugyanis így többnyire megmaradnak benne az aromák és a hatóanyagok.
Található benne A-, B6-, C- és E-vitamin, de bővelkedik ásványi anyagokban is, mint pl.: nátrium, kálium, folsav, ezenkívül sok rostot is tartalmaz.  
Bevethetjük köhögésre, megfázásra, de asztma ellen is. 

A hagyma hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
Google