Termékek Menü
0

A jó főzés alapjai

HillVital
2016-09-08 16:12:00
A jó főzés alapjai

Ha van egy jól felszerelt konyhánk, az már egy fél siker. Viszont emellett vannak alapvető szabályok, amelyeket ha betartunk, biztosan ízletes ételeket fogunk a család elé tenni.
Tovább olvasom...

Nagyon fontos, hogy megfelelő alapanyagokat válasszunk!
 

Ha lehet, ne a szupermarketek zöldségpolcairól vásároljunk! Ha tehetjük, menjünk ki inkább a piacra, és ott szerezzük be a hozzávalókat!

Nagyon fontos a hozzávalók hőmérséklete. A húsokat min.30 perccel a főzés-sütés előtt vegyük ki a hűtőből!
Ne főzzük, süssük túl az ételeket!
Ha recept szerint dolgozunk, nézzük át előtte alaposan! Ne menet közben derüljön ki, hogy valamelyik alapanyag nincs, vagy nem elég mennyiségű van otthon.
Pirításkor előbb szárazon forrósítsuk fel a serpenyőt, és utána tegyük bele a zsiradékot! Így nem fog leragadni.
Néha letérhetünk a biztos útról! Merjünk kipróbálni új ízeket, új fűszerezést, legyünk nyitottak az egészséges ételek kipróbálására!
Lehetőség szerint használjunk friss fűszereket!
Főzzünk minél többet, csak így tudunk rutint szerezni!

Végül: legyenek hálás fogyasztók, akik megeszik a főztünket, s ha kell, meg is dicsérik. Ez a legfontosabb! 
Tanulj meg jól főzni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google