Termékek Menü
0

Segítség! Jól laktam!

HillVital
2017-02-28 15:36:00
Segítség! Jól laktam!

A sok nehéz étel, evés a jóllakottságig… Ez még a legszívósabb gyomrot is kikészíti. Íme, néhány tipp, hogy elkerüljük az ilyen pillanatokat.
Tovább olvasom...

Okos döntésekkel, egy kis odafigyeléssel nem terheljük le a gyomrunkat, és megkönnyíthetjük szervezetünk munkáját!
 

Ne együk degeszre magunkat!

Feltétlenül figyeljünk oda a bevitt étel mennyiségére. Amikor már úgy érezzük, hogy majdnem tele vagyunk, hagyjuk abba az evést. Egy régi mondás szerint: Akkor álljunk fel az asztaltól, amikor még tudnánk enni… Ha még van a tányéron, nem kell feltétlenül megennünk. Ezt elkerülhetjük, ha kevesebbet szedünk.

Válasszunk másfajta köretet!

Nem kell mindig krumplit, tésztát vagy rizst enni. A húsok mellé együnk főzeléket (rántás nélkül, önmagával sűrítve) vagy egy kiadós zöldségsalátát.

Mikor igyunk vizet?

A jó gyomorműködés alapja a megfelelő folyadékfogyasztás, elsősorban víz. Evés közben ne igyunk vizet, mert puffadást, fájdalmat, gázképződést okozhat, mivel csak felhígítjuk a gyomorsavat, ami végezné a munkáját. Hagyjuk evés utánra!

Emésztéskönnyítő fűszerek

Egyes fűszerek megkönnyítik az emésztést. Ilyen pl.: a rozmaring, a zsálya, a bazsalikom, a majoranna. Ezek a növények jótékonyan hatnak a nyálkahártyákra, így a gyomor- és a bélfalakra is. Ezenkívül a majoranna és a rozmaring csökkenti a puffadást is.
Segítség jól laktam

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
blog comments powered by Disqus
Google