Termékek Menü
0

A kapor konyhai felhasználása

HillVital
2017-08-30 13:00:00

A kapor egyik leggyakoribb felhasználási módja, hogy különféle uborkás ételeket fűszerezünk vele.

Gondoljunk csak a kovászos uborkára, amelynek elmaradhatatlan összetevője. De ízvilága tökéletesen megy a gombához, a burgonyához és a tojásos ételekhez is. Túrós ételek közül elég sok tartalmaz kaprot, legyen az édes vagy sós. Ezenkívül a tökfőzelékből sem hiányozhat ez az aromás fűszernövény.  Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas ételnek, markáns aromája pedig sokféle mártást ízesíthet.

Ráadásként álljon itt egy ízletes kapros recept:

Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű metélttészta

50 dkg túró

5 dl tejföl

1 csokor apróra vágott friss kapor (esetleg szárított)

1 gerezd fokhagyma reszelve

kókuszolaj

Elkészítés:

Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket hozzáadjuk.  

A kapor felhasználása a konyhában

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google