Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A kapor konyhai felhasználása

HillVital
2017. 08. 30. 13:00:00

A kapor egyik leggyakoribb felhasználási módja, hogy különféle uborkás ételeket fűszerezünk vele.

Gondoljunk csak a kovászos uborkára, amelynek elmaradhatatlan összetevője. De ízvilága tökéletesen megy a gombához, a burgonyához és a tojásos ételekhez is. Túrós ételek közül elég sok tartalmaz kaprot, legyen az édes vagy sós. Ezenkívül a tökfőzelékből sem hiányozhat ez az aromás fűszernövény.  Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas ételnek, markáns aromája pedig sokféle mártást ízesíthet.

Ráadásként álljon itt egy ízletes kapros recept:

Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű metélttészta

50 dkg túró

5 dl tejföl

1 csokor apróra vágott friss kapor (esetleg szárított)

1 gerezd fokhagyma reszelve

kókuszolaj

Elkészítés:

Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket hozzáadjuk.  

A kapor felhasználása a konyhában

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok kapor

Keresés