Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A karácsonyi lakoma

HillVital
2017. 11. 28. 14:37:00

A legtöbb családnál a nemzetre jellemző karácsonyi ételeket lehet megtalálni az asztalon. Sokszor viszont keverednek az egyes hagyományos ételek más ételekkel.

Sok országban, mint Németország vagy Svédország, nem szokás december 24-én böjtölni, hanem ott a bőséges menü a jellemző. Magyarországon általában a katolikus keresztények karácsonyi misén vesznek részt. December 24-én böjtölnek a családok, és este fogyasztják el a böjti vacsorát.

Eredetileg alma, dió, méz, fokhagyma, majd vajas bableves hús nélkül és végül mákos guba. Manapság már hal és töltött káposzta kerül az asztalra. December 25-én kerül sor a karácsonyi ebédre vagy vacsorára. Ilyenkor általában a család és a tágabb rokonság összegyűlik, hogy aztán együtt fogyasszák el a finomságokat.
Ezek a karácsonyi böjtételek: mézes ostya, mézbe mártott fokhagyma, dió, alma, savanyú bableves, dödölle, karácsonyi kalács.
A karácsony egyik fontos eleme a karácsonyi lakoma.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés