Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A karfiol

HillVital
2017. 08. 15. 16:13:00

Nem véltetlen, hogy ennyire elterjedt, hiszen sokféleképpen fel lehet használni.

A káposztafélék közül a karfiol rendelkezik a legmagasabb C-vitamin- tartalommal. Mivel mélyhűtés hatására sem veszíti el vitamintartalmát, így a téli időszakra is félre tehetünk belőle.

Gazdag B- és C- vitaminban, bár a B- vitaminok közül a B12- vitamint nem tartalmazza. Fogyasztásával erősíthetjük az immun-, illetve az idegrendszerünket.

Megtalálható még benne a kálium, magnézium, mangán, kalcium és réz is. Ezek az enzimek fontosak a vérnyomás csökkentéséhez, a szervezet salaktalanításához, illetve még a depressziós tünetek megakadályozásához is.

A folsavtartalma pedig csökkenti az agyvérzés kialakulásának az esélyét, valamint hatékonyan gátolja az erek elmeszesedését is.

Persze mindez, amit fentebb írunk csak a nyers (legalábbis 42 0C alatti) karfiol esetében értendő. Magasabb hőmérsékelt esetén hatványozottan veszít előnyeiből. 
A karfiol hatásai

HA SZERETNÉL TE IS FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉGET VÁSÁROLNI, AKKOR KATTINTS IDE!

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital

Keresés