Termékek Menü
0
Itt jársz: > >

A karfiol

HillVital
2017-08-15 16:13:00

Nem véltetlen, hogy ennyire elterjedt, hiszen sokféleképpen fel lehet használni.

A káposztafélék közül a karfiol rendelkezik a legmagasabb C-vitamin- tartalommal. Mivel mélyhűtés hatására sem veszíti el vitamintartalmát, így a téli időszakra is félre tehetünk belőle.

Gazdag B- és C- vitaminban, bár a B- vitaminok közül a B12- vitamint nem tartalmazza. Fogyasztásával erősíthetjük az immun-, illetve az idegrendszerünket.

Megtalálható még benne a kálium, magnézium, mangán, kalcium és réz is. Ezek az enzimek fontosak a vérnyomás csökkentéséhez, a szervezet salaktalanításához, illetve még a depressziós tünetek megakadályozásához is.

A folsavtartalma pedig csökkenti az agyvérzés kialakulásának az esélyét, valamint hatékonyan gátolja az erek elmeszesedését is.

Persze mindez, amit fentebb írunk csak a nyers (legalábbis 42 0C alatti) karfiol esetében értendő. Magasabb hőmérsékelt esetén hatványozottan veszít előnyeiből. 
A karfiol hatásai

HA SZERETNÉL TE IS FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉGET VÁSÁROLNI, AKKOR KATTINTS IDE!

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital
blog comments powered by Disqus
Google