Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A köszvényről…

HillVital
2018. 11. 13. 12:50:00

A köszvény nagyon-nagyon régen amikor éhínség volt, akkor még teljesen ismeretlen volt. Napjainkban azonban a feldolgozott és zsíros ételek világában egyre több a köszvényes ember. Vagyis a köszvény kialakulása egyértelműen egybefügg a táplálkozással és az életmóddal. A köszvény fogalmát gyakran összekeverik az ízületi problémákkal. Igazából a köszvény csak a purinanyagcserének a zavara. A purinok azok a nitrogénvegyületek, amelyek a sejt genetikai információit hordozzák. A testnek a sejtek felépítéséhez van rá szükség a purinra. Amikor a vérben nőni kezd a húgysav szintje, akkor a vese még eleinte képes üríteni. A húgysav szintje általában egy egészséges embernél csak átmenetileg, kismértékben szokott megemelkedni. Amikor elsőnek jelentkezik a köszvényroham, akkor általában már több éve is magas lehet a beteg húgysavszintje. Az úgynevezett köszvényroham általában a kopott ízületek és a rossz vérkeringésű szöveteket szokta érinteni. Ez a köszvényroham általában heves fájdalommal jár és ilyenkor még a legkisebb érintés is szörnyű fájdalommal jár és van amikor még láz is kialakulhat. Ilyenkor az ízületben felhalmozódik a folyadék és húgysavkristályok alakulnak ki. A roham általában éjjel vagy hajnalban szokott jelentkezni. Ha semmiféle kezelést nem kap a beteg, akkor akár 4 hétig is eltarthat a roham. Általában a férfiak küzdenek inkább köszvénnyel mint a nők. A húgysav elsősorban a vesén keresztül távozik. A köszvény szempontjából egyáltalán nem veszélyes a tea és a koffein. A tojás, és a tejtermékek elég szegények purinban és még elő is segítik a húgysav kiválasztását.
köszvény

Tartalomhoz tartozó címkék: köszvény
Google