A lilahagyma gyógyhatásai
Nagyon jó forrása az A-, B1-, B2-, C- és K-vitaminnak.
A lila hagyma egy igazi C-vitamin bomba.
Azonban nem szabad megfeledkeznünk a B-vitamin tartalmáról sem. Megfázás esetén, a lilahagyma illóolaj jól tisztítja az orrot. A lilahagyma azon kívül, hogy csökkenti a vércukorszintet, vízhajtó hatásáról is ismert.
Emellett egy másik fontos vegyület, az orotsav, biztos forrásaként is tekinthetünk rá. Ennek a vegyületnek a leglényegesebb tulajdonsága, hogy segíti mind a májat és a szervezetet is a méregtelenítésben.
Ezek az antioxidánsok segítenek megakadályozni a zsírsavak oxidációját, valamint semlegesítik a szabad gyököket, meggátolja a rák terjedését és növekedését, valamint a gyulladások kialakulását is gátolja.
A lilahagyma kiváló forrása a krómnak, ami csökkenti a vércukorszintet.
A krómhiány hosszú távon szív- és cukorbetegséghez vezethet.
Ezek a létfontosságú ásványi anyagok és antioxidánsok a hagyma külső részében találhatók meg leginkább, ezért nem érdemes leszedni.
Ha te is vízvisszatartással küzdesz, akkor érdemes a vízhajtó pirulák helyett a természetes megoldást választani vagyis a lilahagymát.
Fogyassz te is rendszeresen lilahagymát. Tegyél a salátákba vagy egyéb ételeidbe. A lilahagymában olyan vegyületek találhatóak amelyek meggátolják a rákos sejtek kialakulását valamint a tovább terjedést is.
A lilahagymában olyan vegyületek vannak amelyek segítenek a méregtelenítésben ráadásul úgy, hogy a májban található ártalmas és kártékony anyagokat sokkal gyorsabban eltávolítja.
Nagyon érdemes rendszeresen lilahagymát fogyasztanod ha szeretnéd megóvni magadat a betegségektől.
Nem csupán az egészségnek hanem a szépségnek is jót tesz a lilahagyma.
Méregtelenítő hatásának köszönhetően a bőr alatti mérgeket is eltávolítja. Tiszta lesz a bőröd és pattanásoktól is mentes lesz. A benne található kéntartalmú vegyületek amelyek a csípős ízét és az illatát adják nagyon hasznosak a szervezet számára. Segít csökkenteni az LDL koleszterinszintet vagyis a „rossz” koleszterinszintet.
Fontos tudni, hogy minél nagyobb hőfokon főzöd a hagymát, annál többet veszít az antioxidáns-tartalmából.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
