Termékek Menü
0

A lilahagyma gyógyhatásai

HillVital
2017-08-28 14:34:00

Nagyon jó forrása a kvercetin nevű flavonoidnak és az antocianin nevű polifenolnak.

Ezek az antioxidánsok segítenek megakadályozni a zsírsavak oxidációját, valamint semlegesítik a szabad gyököket, meggátolja a rák terjedését és növekedését, valamint a gyulladások kialakulását is gátolja.


A lilahagyma kiváló forrása a krómnak, ami csökkenti a vércukorszintet. A krómhiány hosszú távon szív- és cukorbetegséghez vezethet.
Ezek a létfontosságú ásványi anyagok és antioxidánsok a hagyma külső részében találhatók meg leginkább, ezért nem érdemes leszedni.

Fontos tudni, hogy minél nagyobb hőfokon főzöd a hagymát, annál többet veszít az antioxidáns- tartalmából.

A lilahagyma gyógyhatásai

HA SZERETNÉL TE IS FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉGET VÁSÁROLNI, AKKOR KATTINTS IDE!

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital
blog comments powered by Disqus
Google