Menü

A magyar konyha nagyszerű gyógyító fűszerei!

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 13. 12:04:00

Fokhagyma

A fokhagyma vegyületei értágítóként és vérnyommáscsökkentőként ismertek, valamint megakadályozza a vérrögök kialakulását és ismert a rákellenes hatása is. Emellett erősíti az immunrendszert valamint bél- és gyomorbajok enyhítésére is alkalmas.
 

Csípőspaprika

Az egyik olyan fűszernövényünk, amelynek szinte minden részét felhasználják a gyógyászatban. A paprika felpörgeti az anyagcserét, jót tesz a szívnek, javítja az emésztést. Alkalmas ízületi fájdalmak ellen, arcüreggyulladás esetén, légzési problémánál és fertőzés esetén.
 

Torma

A torma hatása a szervezetre egyedülálló és nagyon pozitív. A tormát érdemes rendszeresen fogyasztani. Baktérium és vírusölő hatással bír, ezért használják vese- és húgyúti fertőzések kezelésére. Csípős illóolaját a légúti betegségekre jelent gyógyírt.
 

Kapor

A kapor alkalmas nőknél az alhasi fájdalmak enyhítésére, mind a belőle készült tea, mind pedig a kapros ülőfürdő képes csökkenteni a tüneteket. Alkalmazható ezeken kívül puffadás és bélgörcsök ellen is.
 

Petrezselyem

A petrezselyemnek számos jótékony hatása van a szervezetre. A leveléből és a gyökeréből egyaránt főzhető gyógyhatású tea, amely a kiválasztás szerveit tartja karban.  Serkenti a veseműködést és hólyaghurut ellen is alkalmazzák. Emellett hasznos az emésztőrendszernek, valamint étvágygerjesztő hatása van.
 

Kakukkfű

Gyulladásgátló, görcsoldó és vizelethajtó hatása miatt nemcsak fűszerként használják: a leveléből főzött tea jó a megfázásra és a menstruációs görcsök enyhítésére is ajánlott.
 

A magyar konyha fűszerei.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés