Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A mandula felhasználása a konyhában

HillVital
2017. 01. 10. 15:20:00

A mandulát az olajos magvak királynőjének is nevezik. Pozitív egészségügyi hatásai mellett nagyon finom is. Hogyan használhatjuk fel ezt a remek, értékes magot a különböző ételek elkészítésénél?

A mandulafa Ázsiából származik, ott természetes ligeterdőket alkot. Magja többnyire hosszúkás alakú, felületét vékony, barna burok fedi.

Íze édes vagy keserű, fajtától függ. A mandulát édes és sós ételeknél egyaránt hasznosíthatjuk. Pirítva, sózva finom ropogtatnivaló. Édes ételek közül kiemelkednek a különféle sütemények. De sós ételekben, főleg húsokhoz is remekül illik: mandulás pulyka, hal. Aki szereti, csirkemell vagy sajt panírozásához is felhasználhatja, de feldobja a rizst és a párolt brokkolit is. A mandulából lisztet is készítenek, mely a lisztérzékenyeknek kiváló választás. A mandulaliszt nem tartalmaz glutént, glikémiás indexe 0, tehát fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Mandulából készül a marcipán, amelybe egy kis keserűmandulát is kevernek. A mandulaolajat főzéshez használják, de a mandulatej is egyre elterjedtebb azok körében, akik fontosnak tartják az egészségüket.  

Egy jó tanács: akik allergiásak a diófélékre, ne fogyasszák! Továbbá, ha igényt tartunk egészségvédő hatásaira, akkor érdemes fogyasztás előtt 12 órát áztatni, és nyersen fogyasztani!
A mandula felhasználásai módszerei

Idén sem marad el a HillVital Black Friday, most azonban szakítunk a hagyományokkal és idén először Green Friday hetet tartunk. Gyógynövényes termékeink csökkentett árakkal és valós kedvezményekkel várnak mindenkit egy egész héten keresztül! Iratkozz fel és első kézből értesítünk az akcióban résztvevő termékekről és a kedvezményekről! Feliratkozásodat ráadásul egy 12.460 Ft értékű elektronikus könyv csomaggal jutalmazzuk!
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok mandula

Keresés