Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A mandula felhasználása a konyhában

HillVital
2017. 01. 10. 15:20:00

A mandulát az olajos magvak királynőjének is nevezik. Pozitív egészségügyi hatásai mellett nagyon finom is. Hogyan használhatjuk fel ezt a remek, értékes magot a különböző ételek elkészítésénél?

A mandulafa Ázsiából származik, ott természetes ligeterdőket alkot. Magja többnyire hosszúkás alakú, felületét vékony, barna burok fedi.

Íze édes vagy keserű, fajtától függ. A mandulát édes és sós ételeknél egyaránt hasznosíthatjuk. Pirítva, sózva finom ropogtatnivaló. Édes ételek közül kiemelkednek a különféle sütemények. De sós ételekben, főleg húsokhoz is remekül illik: mandulás pulyka, hal. Aki szereti, csirkemell vagy sajt panírozásához is felhasználhatja, de feldobja a rizst és a párolt brokkolit is. A mandulából lisztet is készítenek, mely a lisztérzékenyeknek kiváló választás. A mandulaliszt nem tartalmaz glutént, glikémiás indexe 0, tehát fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Mandulából készül a marcipán, amelybe egy kis keserűmandulát is kevernek. A mandulaolajat főzéshez használják, de a mandulatej is egyre elterjedtebb azok körében, akik fontosnak tartják az egészségüket.  

Egy jó tanács: akik allergiásak a diófélékre, ne fogyasszák! Továbbá, ha igényt tartunk egészségvédő hatásaira, akkor érdemes fogyasztás előtt 12 órát áztatni, és nyersen fogyasztani!
A mandula felhasználásai módszerei

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok mandula

Keresés