Termékek Menü
0

A mandula felhasználása a konyhában

HillVital
2017-01-10 15:20:00
A mandula felhasználása a konyhában

A mandulát az olajos magvak királynőjének is nevezik. Pozitív egészségügyi hatásai mellett nagyon finom is. Hogyan használhatjuk fel ezt a remek, értékes magot a különböző ételek elkészítésénél?
Tovább olvasom...

A mandulafa Ázsiából származik, ott természetes ligeterdőket alkot. Magja többnyire hosszúkás alakú, felületét vékony, barna burok fedi.

Íze édes vagy keserű, fajtától függ. A mandulát édes és sós ételeknél egyaránt hasznosíthatjuk. Pirítva, sózva finom ropogtatnivaló. Édes ételek közül kiemelkednek a különféle sütemények. De sós ételekben, főleg húsokhoz is remekül illik: mandulás pulyka, hal. Aki szereti, csirkemell vagy sajt panírozásához is felhasználhatja, de feldobja a rizst és a párolt brokkolit is. A mandulából lisztet is készítenek, mely a lisztérzékenyeknek kiváló választás. A mandulaliszt nem tartalmaz glutént, glikémiás indexe 0, tehát fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.

Mandulából készül a marcipán, amelybe egy kis keserűmandulát is kevernek. A mandulaolajat főzéshez használják, de a mandulatej is egyre elterjedtebb azok körében, akik fontosnak tartják az egészségüket.  

Egy jó tanács: akik allergiásak a diófélékre, ne fogyasszák! Továbbá, ha igényt tartunk egészségvédő hatásaira, akkor érdemes fogyasztás előtt 12 órát áztatni, és nyersen fogyasztani!
A mandula felhasználásai módszerei

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google