Termékek Menü
0

A piros húsú csonthéjas

HillVital
2017-07-11 10:48:00

Ez a kissé fanyar, pikáns ízű gyümölcs gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2-, C-vitamin).

De bővelkedik ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) is. Kiváló  vértisztító hatású. A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, ezáltal elkerülhetjük a visszérbetegségeket. Ezenkívül enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, illetve a fejfájást. 

A kalcium- és káliumtartalma miatt erősíti   szívizomzatot, helyreállítja a megfelelő szívverést.  Serkenti a máj- és a vese működését. Különösen ajánlatos fogyasztani azoknak, akiknek az emésztésével baj van. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre, megmozgatja a beleket.

A meggy összes részét felhasználják gyógyító célokra. Levelei fő hatóanyagai a cseranyagok. Gyógytea-keverékekben használják, segíti a vizelet-kiválasztást, vizelethajtó, fogyasztó hatású. Teája remek köhögéscsillapító. Levelei gyulladásgátló hatásúak, puffadás ellen is hatásosak.

A meggy leve az egyik legjobb ellenszer a meghűléses betegségek kezelésére. C-vitamin-tartalma is segít a betegségek elleni küzdelemben. Megfázáskor ajánlott napi 2-3 dl-t fogyasztani. 

A meggy, ha leszedjük a fáról, hamar romlásnak indul, ezért minél hamarabb el kell fogyasztani. Felhasználhatjuk levesek, szószok, lekvárok készítésére, valamint befőzésre, mélyhűtésre és bor készítésére is. 

Meggy

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google