Termékek Menü
0

Szereted a rebarbarát?

HillVital
2016-08-03 13:59:00
Szereted a rebarbarát?

A rebarbara egy zöldség, de leginkább édességek készítésénél használjuk. Zöldség és gyógynövény egyaránt. A következő jó tulajdonságai miatt érdemes fogyasztani belőle.
Tovább…

A rebarbara csokorban álló növény, tenyérnyi levelei vannak, szára vastag, rózsaszínű vagy piros. Magasra nő, virága sárgásfehér.
 

A rebarbara szárát fogyasztjuk. Az íze savanykás. Sok benne az A-, B- és C-vitamin, valamint a magnézium, kalcium és vas.

Energiatartalma igen alacsony, víztartalma viszont magas (94 %). Gyors szomjúságoltó, ezt a magas savtartalmának köszönheti. Szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalma is alacsony.

A szár nyersen fogyasztva hashajtó hatású. Ennek bizonyítéka, hogy a kínaiak régen a gyökerét megszárították, és emésztési bántalmakra használták, elsősorban hashajtóként.  De vigyázzunk, mert a levelei mérgezőek. A zsenge rebarbarát nem szükséges meghámozni csak akkor, ha már nem friss. Akkor a külső, vékony héját kell lefejteni. Nem szabad sokáig főzni, mert hamar megfő, és szálakra hullik. Érdekes, hogy zöldség, mégis leggyakrabban desszertként fogyasztjuk. Készíthetünk belőle szörpöt, befőttet és dzsemet is. Savanykás íze miatt érdemes más, édesebb gyümölcsökkel kombinálni (alma, körte, málna, eper). Ízesítésére kitűnő a vanília, a gyömbér, a friss menta, a citromfű és a fahéj. Elkészíthetjük húsok mellé is.

Ha kíváncsi vagy, legközelebb mutatunk rebarbarás receptet is!
Ismerd meg a rebarbarát.


 





Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google