Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Hiába keserű, egészséges

HillVital
2016. 08. 04. 16:12:00

Az utóbbi években vált ismertebbé ez a káposztaféle. Más néven úgy hívják, hogy borsmustár.

Nagyon egészséges növény, az íze viszont kesernyés, csípős, és leginkább a tormához hasonlít.

Nem igényel nagy gondoskodást, ugyanis akár egy teraszon is termeszthetjük. A vetéstől számítva akár már 4-6 hét múlva fogyasztható. Még zsenge korában érdemes leszedni, ugyanis minél öregebb, nagyobbak a levelei, annál erősebb, csípősebb, kesernyésebb az íze. A rukkolát megéri fogyasztani, ugyanis nagyon jó hatással van az emésztésre, ezért nehezebb ételek mellé érdemes enni. Szabályozza a koleszterinszintet és a vércukorszintet is, valamint segíti a tüdő működését. Rendkívül magas a vitamin- és az ásványi anyag- tartalma.
Található benne A-, B2-, B5-, C- és K-vitamin, ezek mellett kalcium, kálium, vas, magnézium, foszfor és szilícium is. A kicsit kellemetlen íze ellenére mindenképpen érdemes fogyasztani, ugyanis nagyon jó hatással van az egészségünkre. Fogyaszthatjuk salátákban, húsok mellé vagy akár pizzán is. De fontos, hogy ne a rukkola domináljon az ételben, hanem csak dobja fel. Hűtőben 2-3 napig tartható, fagyasztásra viszont nem annyira alkalmas.

Fogyassz te is rukkolát. Nagyon egészséges növény, az íze viszont kesernyés, csípős, és leginkább a tormához hasonlít.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények