Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A só tartósító hatása

HillVital
2016. 07. 01. 14:56:00

Egyesek mai napig besózzák a húsokat, hogy tartósítsák azt. Már évszázadok óta használják a sót tartósításra, és akkor még az igazi értékét is ez adta, nem pedig az íze.

A tartósító erejét egy kémiai jelenség adja, amit ozmózisnyomásnak neveznek.

Mivel a húsokon számos mikróba található, ezért a tartósítás lényege ezek életkörülményeinek ellehetetlenítése. A tartósítás egyik módja, amit mindenki használ, mégpedig a hűtőszekrény, a másik pedig a sózás. Minél több sót használunk, annál erősebb a hatása. Télen az utakat is sóval szokták felszórni, mivel a sós víz alacsonyabb hőmérsékleten fagy meg.

A só hatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok