Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Csicseriborsó, a sokoldalú hüvelyes

HillVital
2016. 10. 12. 16:19:00

A csicseriborsó leginkább Indiában, Afrikában és Latin-Amerikában elterjedt, az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás.

Ezen kívül rendkívül nagy rosttartalommal rendelkezik, ezért kiváló székrekedés ellen. Rendszeresen fogyasztva csökkenti a koleszterinszintet.

Pektintartalma révén lassítja az étkezések utáni gyors vércukorszint- emelkedést, ezért cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. De sportolók, idősek, fogyókúrázók is kedvelt eledele.

A konyhában is nagyon sokoldalú a felhasználása. Elsősorban krémlevest készíthetünk belőle, akár kombinálhatjuk más növényekkel is (sárgarépa, krumpli, sütőtök). Keverhetjük salátákba, rakott ételekbe, töltelékekbe, de ledarálva készíthetünk belőle fűszeres pogácsát is. Azt tudni kell azonban, hogy a csicseriborsónak hosszú a főzési ideje. A száraz csicseriborsót legalább egy napig kell áztatni. Főzés előtt mossuk át alaposan, majd akár 3-4 órán át is főzhetjük. Ajánlatos forró, sós vízben áztatni, tehetünk bele egy-két kávéskanál szódabikarbónát is. Lisztjéből ízletes lepényt készíthetünk.
A csicseriborsó leginkább Indiában, Afrikában és Latin-Amerikában elterjedt, az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB