Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A sokoldalú kivi

HillVital
2017. 11. 20. 16:41:00

A kivi 1970-ben került Európába, s jelenleg egész évben megtalálható az üzletek polcain Mindössze egy darab kivi elfogyasztásával biztosíthatjuk szervezetünk napi teljes C-vitamin igényét! De nemcsak ezért érdemes fogyasztani ezt a lédús gyümölcsöt, ugyanis számos jótékony hatással rendelkezik, többféle egészségügyi panasz kezelésében és megelőzésében számíthatunk rá.
 

A kivi 83 %-a víz, 1 %-a fehérje, kb. 0,5 %-a növényi zsír, 9 %-a cukor, 3 %-a rost. Ásványi anyag- és vitamintartalma jelentős és változatos. Bőven van benne kálium, nátrium, foszfor, kalcium, magnézium, vas, cink, réz, mangán és szelén. Magas koncentrációban tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E- és K-vitamint, de aminosavakban is gazdag. Remek antioxidáns és immunerősítő. Segítségével megelőzhető a nátha, a megfázás, az influenza. A kivi fogyasztása jótékonyan hat az asztma és egyéb légúti problémák tüneteinek enyhítésére.

A kivi azért is hasznos a szervezet számára, mert béltisztító hatású, és magas káliumtartalmának köszönhetően védi a szívet. A kivi remek vérhígító is. A kivi rostjai nagyszerűen szolgálják a béltisztítást, eltávolítják a vastagbélben felhalmozódó mérgeket és salakanyagokat, ezáltal segíti a bélflóra egyensúlyának visszaállítását.

Mivel enyhe has- és vízhajtó hatásokkal bír, a kivi kiváló alapanyaga a fogyókúrás diétáknak.  
 

Legközelebb két kivis diétát ajánlunk kedves olvasóinknak.
A kivi rendkívüli hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog