Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Hogy miért is egészséges a spenót? Most megtudhatod!

Veress Máté - HillVital
2019. 08. 21. 13:13:00

A spenót rendkívül bőséges forrása a vasnak és a klorofillnek amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A benne található rostoknak hála a beleknek is jót tesz. 

Az orvosok is csak ajánlják a spenót fogyasztását, ugyanis nagyon azoknak is akik vérszegénységben szenvednek, várandós és már szoptató anyukának is ajánlott. A spenót vastartalma jobban megfelel az emberi szervezet számára mint a vörös húsok, ráadásul kevesebb benne a kalória és a zsír is. A vas ellátja a szervezetet egészséges hemoglobinnal, élénkíti a memóriát is és erősíti az agyműködést is. A spenót nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. A spenótban 13-féle flavonoid található amelyek nagyon jó antioxidánsok, segítenek a rák elleni küzdelemben is. A spenótban lévő összetevők lelassítják a rákos sejtek osztódását. A spenótban lévő folsav és béta-karotin megnöveli a vastagbél sejtjeinek ellenálló képességét. Akik béta-karotinban gazdag zöldségeket fogyasztanak azoknál sokkal kisebb az esélye a vastagbélráknak.

Ezek mellett a spenót még olyan összetevőket tartalmaz amelyek erősítik a szervezetet valamint megvédik a szervezetet a csontritkulástól, a szívbetegségtől, a vastagbélráktól valamint az ízületi gyulladásoktól. A spenótban olyan tápanyagok vannak amelyek rendkívül szükségesek a szervezet számára. Már egy csésze spenótban kétszer annyi K-vitamin található mint amennyi az ajánlott. Jelentős A- és C-vitamin is található a spenótban. A folsavra azért van szükség mivel az segít lebontani azok az anyagokat amik a szívproblémákat okozzák. Folsav eléggé nagy mennyiségben található a spenótban.

Ezeken kívül tartalmaz még magnéziumot is. Nagy előnye még a spenótnak, hogy vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik. Rendszeres fogyasztása nagyon pozitív hatással van a vérnyomásra. Alkalmas gyulladásos betegségek enyhítésére is mint reuma vagy az asztma. Érdemes odafigyelni, hogy a fogyasztott spenót mindig friss legyen. Legfeljebb 4 napig érdemes a hűtőben tartani. Mindent összevetve mindenképpen megéri rendszeresen spenótot fogyasztanod.
A spenót hatásai

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: spenót hatásai

Keresés