Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A tofu felhasználása

HillVital
2017. 11. 03. 13:03:00

Lehetőleg ne válasszunk ízesített tofut (chilis, pritaminpaprikás, medvehagymás, stb.)

A legjobb, ha ezeket frissen adjuk hozzá. A tofu egyébként az egyik legkönnyebben elkészíthető. Morzsolhatjuk, reszelhetjük és szeletelhetjük… attól függően, milyen ételhez szeretnénk felhasználni. A tofut nyersen is fogyaszthatjuk, rakottakhoz, fasírtokhoz kiváló. A darált húshoz hasonlóan kell készíteni. De valamilyen konyhai technológiával elkészítve is rendkívül jól felhasználható. Süthetjük, grillezhetjük, pácolhatjuk, panírozhatjuk…

De akár szendvicskrémet is készíthetünk belőle morzsolással-aprítással. Készíthetünk belőle pörköltet is. A füstölt tofu elsősorban sütve nagyon ízletes. A sült füstölt tofu isteni egy brassóihoz is. Persze van olyan étel, amihez inkább a natúr tofu passzol jobban.

A tofu vásárlásánál ügyeljünk pár dologra:

A tofut hűteni kell, így a megvásárolt tofut nem szabad több óráig a táskában hurcolni.

Lejárt szavatosságú tofut soha ne vegyünk!

Fagyasztott tofut sem érdemes vásárolni!

Természetesen – mint minden más élelmiszert – csak módjával szabad fogyasztani! 

Nem tudod milyen tofut vásárolj? Ha szeretnél te is beszerezni belőle akkor figyelj oda a következő dolgokra!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
Google