A tofu felhasználása
Lehetőleg ne válasszunk ízesített tofut (chilis, pritaminpaprikás, medvehagymás, stb.)
A legjobb, ha ezeket frissen adjuk hozzá. A tofu egyébként az egyik legkönnyebben elkészíthető. Morzsolhatjuk, reszelhetjük és szeletelhetjük… attól függően, milyen ételhez szeretnénk felhasználni. A tofut nyersen is fogyaszthatjuk, rakottakhoz, fasírtokhoz kiváló. A darált húshoz hasonlóan kell készíteni. De valamilyen konyhai technológiával elkészítve is rendkívül jól felhasználható. Süthetjük, grillezhetjük, pácolhatjuk, panírozhatjuk…
De akár szendvicskrémet is készíthetünk belőle morzsolással-aprítással. Készíthetünk belőle pörköltet is. A füstölt tofu elsősorban sütve nagyon ízletes. A sült füstölt tofu isteni egy brassóihoz is. Persze van olyan étel, amihez inkább a natúr tofu passzol jobban.
A tofu vásárlásánál ügyeljünk pár dologra:
A tofut hűteni kell, így a megvásárolt tofut nem szabad több óráig a táskában hurcolni.
Lejárt szavatosságú tofut soha ne vegyünk!
Fagyasztott tofut sem érdemes vásárolni!
Természetesen – mint minden más élelmiszert – csak módjával szabad fogyasztani!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
