Ismerd meg a tök nagyszerű élettani hatásait!
A tök levében található nátrium és só amelyek szükségesek a máj számára. Akik cukorbetegségben szenvednek, azoknak mindenképpen ajánlott a nyers tök mivel a nátrium és a só felszívódik a vérben ezáltal csökken a vér cukortartalma.
A töknek nagyon kevés a fehérje és a zsír tartalma és a vitamintartalma is, de rendkívül jó rostforrás és biológiailag színtiszta víztartalom.
A termésében megtalálható magvak nagyon gazdagok fehérjében és esszenciális zsírsavakat is tartalmaz. Található még a magban E-vitamin, szelén, réz, cink és mangán is.
Nagyon sokszínű zöldség a tök. Többféleképpen elkészíthető, például főzelékként, levest is lehet belőle készíteni, de a mártások alapanyagaként is felhasználható. Ki lehet rántani, de meg is lehet tölteni. Fogyaszd te is rendszeresen.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
