A zellerlé szinte csodákra képes!
Nagyon népszerű étel a szárzeller. Lehet, hogy túlzás egy kicsit, de ez egy csodaital. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.
A zellerlé hozzájárul ahhoz hogy, az ételekből és az italokból a legtöbb tápanyagot szívja fel a szervezet. Ezenkívül a zellerben találhatóak még flavonoidok amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A zellerlé hozzájárul a krónikus betegségek megelőzéséhez. Olyan enzimek is találhatóak a zellerlében amelyek megemelik a sósav szintjét a gyomorban. A sótartalma hozzájárul a szervezet lúgosításához valamint a belső sav-bázis egyensúlyhoz is. A legjobb reggel, éhgyomorra frissen fogyasztani a zellerlevet, mivel így egész nap jótékonyan hat az emésztésre. Csökkenti a puffadást és a gázképződést. A belekben létrejött gyulladásokat is képes gátolni.
Akik kemoterápia alatt állnak azoknak is ajánlott a zellerlé fogyasztása, mert enyhítheti a mellékhatásokat. Ebben az esetben viszont mindenképpen beszélni kell előtte a kezelőorvossal. A zellerlé képes enyhíteni az oxidatív stresszt is. Csökkent egyes autoimmun betegségeket is. A friss zellerben só található ami segít a vérnyomás stabilizálásában, kiüríti a toxinokat a szervezetből. Segít javítani az agy funkcióit. A benne található elektrolitok miatt nagyon jól hidratál. Ha esetleg nem szereted a zeller ízét, akkor préselés segítségével egy kis almával és uborkával összeturmixolhatod, így sokkal kellemesebb, finomabb és enyhébb íze lesz. Mindenképpen érdemes friss és biztos helyről beszerzett zellert vásárolni amiről tudod, hogy nem volt vegyszerezve.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
