Barion Pixel
Menü

Ismerd meg a zöldbab élettani hatásait!

Veress Máté - HillVital
2019. 08. 28. 08:27:00

Nagyon sok rostot tartalmaz, valamint vitamint és ásványi anyagokat is.

Tartalmaz proteint, kalciumot, vasat és még egyéb fontos tápanyagokat is.

A K-vitamin rendkívül jó hatással van a várandós nőkre, mivel megakadályozhatja a magzatnál a velőcső elzáródási rendellenességet.
A C-vitamin nagyon jó antioxidáns, mivel visszaszorítják a szabadgyököket. A friss zöldbab rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, ezért azok akik fogyókúráznak fogyaszthatják bátran. A zöldbabnak nagyon alacsony a nátrium, telített zsírsav és koleszterol tartalma.

Nagyon gazdag rostokban, amelyek nagyon fontosak a szervezet számára.

A rostok megakadályozzák a székrekedést, az aranyeret és a vastagbél falának előboltosulását. Folsavat is tartalmaz a zöldbab ami a sejtosztódásért és a DNS szintéziséért felel. Tartalmaz még niacint és tiamint amik megakadályozzák a szervezetben lévő fertőzéseket. A zöldbabban megtalálható kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést.  A zöldbabban megtalálható kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést. Szabályozza a vérnyomást és megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségeket.

A zöldbabban A-vitamin is található, ami segít az antioxidánsok előállításában.

Található benne mangán is ami felveszi a harcot a szabadgyökökkel mivel ez az antioxidánsok kiegészítő anyaga. A zöldbab számos létfontosságú tápanyagot tartalmaz: A-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint ásványi anyagokat: vas, kalcium, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink. Ezenkívül van benne riboflavin, niacin, tiamin és folsav is. Rostban és Omega-3 zsírsavakban is gazdag. A zöldbab jó hatással van a koleszterinszintre, stabilizálja a vércukorszintet, enyhíti a migrénes rohamokat. Gyulladáscsökkentő hatása is van, az asztmára is jótékonyan hat.

Egész évben hozzájuthatunk. Ha már frissen nem, fagyasztva a boltokban egész évben kapható.

Konyhai felhasználása:

Zöldbabot nyersen soha ne fogyasszunk, mert káros anyagokat tartalmaz, amelyek hőkezelésnél elveszítik hatásukat. De agyon főzni sem kell. A zöldbabból készülhet leves, főzelék, saláta. Párolás után, ha egy pici sót és vajat teszünk rá, kitűnő köret lehet húsok mellé. De jól illik savanyított, ecetes salátákba is.

Levesek közül kiemelkedik a palócleves, melynek receptjét hamarosan közzé tesszük. Fűszerként jól illik hozzá a kapor és a tárkony.

Zöldbab hatásai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: zöldbab zöldbab hatásai

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!