Termékek Menü
0

A zöldborsó felhasználásáról

HillVital
2017-06-19 15:00:00

A zöldborsót a fejtés után érdemes mihamarabb elkészíteni, mert idővel sokat veszít a víz- és a cukortartalmából.

Ha mégsem használjuk fel, érdemes egy nedves konyharuhát ráteríteni, így kevésbé szárad ki.

A friss zöldborsót nem sokáig kell főzni, néhány perc alatt megpuhul. Ha túlfőzzük, a szemek megkeményednek. Ha viszont a zöldborsó főzővizébe egy szál mentát teszünk, ezt megakadályozhatjuk.

Ha azt szeretnénk, hogy a zöldborsó megőrizze élénk zöld színét, tegyünk a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát.

A Magyarországon megtermelt zöldborsónak csak néhány százalékát fogyasztják frissen, a többit lefagyasztják.

Tudni kell, ha a zöldborsót frissen lefagyasztjuk, szinte valamennyi értékes tulajdonságát megőrzi.

A sárgaborsó nem a megsárgult, kiszáradt zöldborsó, hanem teljesen más, egy szárazborsófajta.

A zöldborsó felhasználása.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google