A zöldborsó felhasználásáról
HillVital
2017. 06. 19. 15:00:00
A zöldborsót a fejtés után érdemes mihamarabb elkészíteni, mert idővel sokat veszít a víz- és a cukortartalmából.
Ha mégsem használjuk fel, érdemes egy nedves konyharuhát ráteríteni, így kevésbé szárad ki.
A friss zöldborsót nem sokáig kell főzni, néhány perc alatt megpuhul. Ha túlfőzzük, a szemek megkeményednek. Ha viszont a zöldborsó főzővizébe egy szál mentát teszünk, ezt megakadályozhatjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy a zöldborsó megőrizze élénk zöld színét, tegyünk a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát.
A Magyarországon megtermelt zöldborsónak csak néhány százalékát fogyasztják frissen, a többit lefagyasztják.
Tudni kell, ha a zöldborsót frissen lefagyasztjuk, szinte valamennyi értékes tulajdonságát megőrzi.
A sárgaborsó nem a megsárgult, kiszáradt zöldborsó, hanem teljesen más, egy szárazborsófajta.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!