Termékek Menü
0

A búzafűlé jótékony hatásai, és házi elkészítése!

HillVital
2014-01-16 13:05:49

 

A búzafűlé jótékony hatásai,és

házi elkészítése!

 

A zöld búzafű leve karcsúsít, méregtelenít, tisztítja a vért, és felpezsdíti az anyagcserét.  Már napi egy pohár is elég ahhoz, hogy folyamatosan biztosítsd a salakanyagok kiürítését szervezetedből, hosszú időre megerősítsd az immunrendszered, és karcsúvá válj.

A búzafű magas tápanyagtartalommal bír, és könnyen emészthető. A növények között előkelő helyet foglal el klorofil- és A- vitamin taralmának köszönhetően. Emellett tartalmaz B-vitamint, valamint számtalan egyéb tápanyagot is ki lehet mutatni benne. A magas tápanyagtartalmon kívül ritka emésztőenzimeket is tartalmaz, melyek különlegességét az adja, hogy semmilyen más ételben nem találhatók meg ilyen töménységben. Ezen kívül salaktalanítja a szervezetet, és az egészséges súlyvesztéshez is hozzájárul.

Nevelhetsz otthon is búzafüvet.  Csak vegyél egy dobozt, és töltsd meg fele-fele arányban termékeny kerti földdel és tőzeggel, és egyenletesen szórd rá a búzaszemeket. Ezután a földkeverékkel takard be 1-2 centi vastagon, majd naponta nedvesítsd meg. Amikor eléri a búzafű a 10-12 centis magasságot, akkor már le lehet vágni.

Búzafűlé készítése házilag!

Amire szükséged van hozzá:

·         műanyag tál --- ebbe darálod

·         műanyag tölcsér --- ezzel töltöd a levet

·         daráló --- ezzel darálsz

·          jégkockakészítő tasak

·          géz, 1-2 réteg --- ezzel "préselsz"

A búzafüvet vágd 1-2 részre, és lassan, kis csomónként daráld le.  Azért lassan,  hogy elkerüld a felmelegedést az enzimek védelmére, ez nagyon fontos, mert az enzimek tehetnek érted a legtöbbet, egyáltalán ezért van értelme fogyasztani a búzafüvet. A ledarált masszát tedd egy gézbe, és kézzel csavard ki belőle a levet! Nem árt védőkesztyűt használni, mert rendesen befogja a kezed.  Ha frissen akarod fogyasztani, akkor tedd azt, és fogyaszd egészséggel.

A házilag nevelt búzafüvek igen értékesek, mert frissen még megtalálhatók bennük azok az enzimek, melyek megsemmisülhetnek a szárítás során.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google