Termékek Menü
0

A gyomorhurut újabb természetes kezelése!

HillVital
2014-04-11 16:28:00

Gyomorhurut kezelése

természetes

módszerekkel

2. fejezet

Korábban már írtunk róla, de egyrészt sosem árt az ismétlés, másrészt most újabb módszereket mutatnunk. 

Tehát a gyomorhurut a gyomor belső rétegének gyulladásos megbetegedése, amely főképp az egészségtelen táplálkozási szokásoknak köszönhetően alakul ki. Plusz idetartozik a dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás és számos fájdalomcsillapító (és egyéb gyógyszerek) szedése is okozhatja a gyomorhurut kialakulását. 

A gyomorhurut tünetei: az enyhe irritációtól a komoly fájdalomig terjedhetnek.  Emellett hányinger, hányás, szurokszéklet, folytonos csuklás, hasi fájdalom és puffadás.

Ha gyomorhuruttól szenvedsz, akkor fontos odafigyelni a megfelelő folyadék bevitelre. Naponta minimum 2,5 liter víz fogyasztása szinte kötelező, de nem csak azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek, hanem ez mindenkire vonatkozik. A megfelelő folyadék bevitel mellett nagyon fontos a vitaminok pótlása. Például az E-vitamin erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír, aminek a rendszeres fogyasztása csökkenti, lehet a reflux betegséget és emellett még segíti az emésztőnedvek megfelelő működését is. Emellett nagyon fontos a vas pótlása.

Természetes módszerek, amelyek tényleg működnek gyomorhurut ellen:

Gyömbér

A gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően azonnal csökkenti a gyomor irritációját. Elpusztítja a gyomor káros baktériumait, így lehet, hogy a betegséget is, amennyiben azt baktérium okozta. A gyömbért porként vagy teaként is lehet alkalmazni. Azonban a legjobb hatás érdekében érdemes elrágcsálni egy darab megtisztított, friss gyömbért, majd ezután meginni 1 pohár vizet.

Ananász

Az ananász emésztést segítő enzimeket tartalmaz, amelyek megvédik a gyomrot az emésztés közbeni irritációtól. Ha gyomorgyulladásod van, akkor próbálj lúgos ételeket fogyasztani, mint az ananász. Nagyon fontos, hogy az ananász mindenképp nyers legyen.

Burgonya lé

A burgonya lúgosító sókat tartalmaz, és atropin szerű anyagot, amely sikeresen felveszi a harcot a gyomorsavval. A burgonya levét mindenképp a nyers zöldségből kell kinyerni, amelyet meghámozásukkal, lereszelésükkel, majd a reszelék préselésével tehetsz meg. Egy mokkás kanálnyi burgonyalét össze kell keverni meleg vízzel. Ennek a keveréknek a fogyasztása gyógyítja az emésztési problémákat, megszünteti a székrekedést, és tisztítja a májat. A burgonyalét max.2 hétig lehet alkalmazni

Üdv, Budai Péter

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google