Termékek Menü
0

A gyomorhurut újabb természetes kezelése!

HillVital
2017-09-13 11:19:00

A gyomorhurut egy nagyon veszélyes betegség. Most megtudhatod hogyan kell kezelni természetes módszerekkel.Gyomorhurut kezelése

természetes

módszerekkel

2. fejezet

Korábban már írtunk róla, de egyrészt sosem árt az ismétlés, másrészt most újabb módszereket mutatnunk. 

Tehát a gyomorhurut a gyomor belső rétegének gyulladásos megbetegedése, amely főképp az egészségtelen táplálkozási szokásoknak köszönhetően alakul ki. Plusz idetartozik a dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás és számos fájdalomcsillapító (és egyéb gyógyszerek) szedése is okozhatja a gyomorhurut kialakulását. 

A gyomorhurut tünetei: az enyhe irritációtól a komoly fájdalomig terjedhetnek.  Emellett hányinger, hányás, szurokszéklet, folytonos csuklás, hasi fájdalom és puffadás.

Ha gyomorhuruttól szenvedsz, akkor fontos odafigyelni a megfelelő folyadék bevitelre. Naponta minimum 2,5 liter víz fogyasztása szinte kötelező, de nem csak azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek, hanem ez mindenkire vonatkozik. A megfelelő folyadék bevitel mellett nagyon fontos a vitaminok pótlása. Például az E-vitamin erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír, aminek a rendszeres fogyasztása csökkenti, lehet a reflux betegséget és emellett még segíti az emésztőnedvek megfelelő működését is. Emellett nagyon fontos a vas pótlása.

Természetes módszerek, amelyek tényleg működnek gyomorhurut ellen:

Gyömbér

A gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően azonnal csökkenti a gyomor irritációját. Elpusztítja a gyomor káros baktériumait, így lehet, hogy a betegséget is, amennyiben azt baktérium okozta. A gyömbért porként vagy teaként is lehet alkalmazni. Azonban a legjobb hatás érdekében érdemes elrágcsálni egy darab megtisztított, friss gyömbért, majd ezután meginni 1 pohár vizet.

Ananász

Az ananász emésztést segítő enzimeket tartalmaz, amelyek megvédik a gyomrot az emésztés közbeni irritációtól. Ha gyomorgyulladásod van, akkor próbálj lúgos ételeket fogyasztani, mint az ananász. Nagyon fontos, hogy az ananász mindenképp nyers legyen.

Burgonya lé

A burgonya lúgosító sókat tartalmaz, és atropin szerű anyagot, amely sikeresen felveszi a harcot a gyomorsavval. A burgonya levét mindenképp a nyers zöldségből kell kinyerni, amelyet meghámozásukkal, lereszelésükkel, majd a reszelék préselésével tehetsz meg. Egy mokkás kanálnyi burgonyalét össze kell keverni meleg vízzel. Ennek a keveréknek a fogyasztása gyógyítja az emésztési problémákat, megszünteti a székrekedést, és tisztítja a májat. A burgonyalét max.2 hétig lehet alkalmazni

Tej illetve tejtermékek fogyasztása javasolt valamint nyugodtan lehet fogyasztani olyan gyomorkímélő ételeket mint a keksz, rizs, lágy tojás, kétszersült. Hatásosak még a házilag készített krémlevesek.


Fontos, hogy tilos kávét, alkoholt fogyasztani és a dohányzás mellőzése is ajánlott.

Üdv, Budai Péter

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google