Termékek Menü
0

A magyar konyha gyógyító fűszerei!

HillVital
2013-12-09 09:21:33
A magyar konyha gyógyító fűszerei!

Rengeteg fűszer van, amit használunk a konyhában. Most azonban bemutatjuk, a magyar konyhában leggyakrabban használt fűszereket! 
KATTINTS IDE A CIKK FOLYTATÁSÁHOZ--->
 

Fokhagyma

A fokhagyma vegyületei értágítóként és vérnyommáscsökkentőként ismertek, valamint megakadályozza a vérrögök kialakulását és ismert a rákellenes hatása is. Emellett erősíti az immunrendszert valamint bél- és gyomorbajok enyhítésére is alkalmas.

Csípőspaprika

Az egyik olyan fűszernövényünk, amelynek szinte minden részét felhasználják a gyógyászatban. A paprika felpörgeti az anyagcserét, jót tesz a szívnek, javítja az emésztést. Alkalmas ízületi fájdalmak ellen, arcüreggyulladás esetén, légzési problémánál és fertőzés esetén.

Torma

A tormát érdemes rendszeresen fogyasztani. Baktérium és vírusölő hatással bír, ezért használják vese- és húgyúti fertőzések kezelésére. Csípős illóolaját a légúti betegségekre jelent gyógyírt.

Kapor

A kapor alkalmas nőknél az alhasi fájdalmak enyhítésére, mind a belőle készült tea, mind pedig a kapros ülőfürdő képes csökkenteni a tüneteket. Alkalmazható ezeken kívül puffadás és bélgörcsök ellen is.

Petrezselyem

A petrezselyemnek számos jótékony hatása van a szervezetre. A leveléből és a gyökeréből egyaránt főzhető gyógyhatású tea, amely a kiválasztás szerveit tartja karban.  Serkenti a veseműködést és hólyaghurut ellen is alkalmazzák. Emellett hasznos az emésztőrendszernek, valamint étvágygerjesztő hatása van.

Kakukkfű

Gyulladásgátló, görcsoldó és vizelethajtó hatása miatt nemcsak fűszerként használják: a leveléből főzött tea jó a megfázásra és a menstruációs görcsök enyhítésére is ajánlott.

 

HA TETSZETT A CIKK, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google