Termékek Menü
0

A nyers ételek gyógyító hatása

HillVital
2014-01-29 10:26:22

 

A nyers ételek gyógyító

hatása

A nyers étkezés a lehető legegészségesebb étkezési forma.  A lényege, hogy gyümölcsöket, zöldségeket, zöld leveles növényeket, salátákat, magvakat, olajas magvakat és csírákat természetes formájukban, minden olyan eljárás kiiktatásával fogyasztjuk, amely 40 Celsius- fok fölé hevíti őket. Ez azért fontos, mert magasabb hőmérséklet felett a növényekben található élő enzimek (gyorsítja az anyagcserét, plusz könnyebben lebontódnak a tápanyagok) elpusztulnak. 

A nyers ételekben megfelelő arányban található vitamin, ásványi anyag, víz és enzimek, és bővelkednek rostokban is. A növényi fehérje sokkal könnyebben beépül a szervezetbe, mint az állati fehérjék, tehát kedvezőbb fehérjebevitelt tesznek lehetővé. A nyers ételek fokozzák az anyagcserét, lúgosító hatásúak, emellett gyulladásgátlók és megfelelő zsír- és koleszterintartalommal rendelkeznek.

A téli időszakban oda kell figyelni, hogy minden nap 50%- ban friss zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat fogyasszunk, hiszen ebben az időszakban még jobban szükségünk van rá. 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google