Menü

Az élelmiszer-adalékok egészségünk ellenségei

HillVital
2016. 08. 30. 16:25:00

Napjainkban közel 4000 (!) élelmiszer-adalékot tartanak nyilván, s ebből mindössze csak 350 szabályozott!

Mik tartoznak az élelmiszer-adalékok közé? Színezékek, tartósítószerek, stabilizátorok, emulgeálószerek, ízfokozók, savanyúságot szabályozók, sűrítők, csomósodást gátló anyagok, édesítőszerek, stb.

A nagyüzemi gyártás során a feldolgozásnál, kezelésnél, tartósításnál, csomagolásnál, tárolásnál kémiai adalékok (E-számok) egész hadát alkalmazzák. Mindezt azért, hogy ízben, színben, állagban, eltarthatóságban még eladhatóvá tegyék a termékeket. Az igazi eredmény azonban csak évek múltán jön elő: különféle betegségekben.

Nagyon zavaró, hogy ezeket az élelmiszer-adalékokat jóformán fel sem tüntetik a csomagoláson, de ha még fel is tüntetik, sok embernek fogalma sincs róla, hogy melyik mit okoz. Minden esetben olvassuk el a csomagoláson lévő szöveget, mielőtt a kosarunkba tennénk az adott terméket. A félkész ételt hagyjuk inkább a polcon, és szánjunk rá időt, hogy mindennap friss alapanyagokból főzzünk a magunk és családunk egészségére!

Legközelebb sorra vesszük a leggyakrabban használt és legveszélyesebb adalékanyagokat.

Az adalékanyagok káros hatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
Google