Termékek Menü
0

Az élelmiszer-adalékok egészségünk ellenségei

HillVital
2016-08-30 16:25:00
Az élelmiszer-adalékok egészségünk ellenségei

Sajnos az élelmiszer-adalékok használata mára általánossá vált. Azt mondják, hogy évente mintegy 4-5 kg-ot eszünk meg belőlük. Évek óta állandó vita övezi a hatásukat. Tényleg ennyire veszélyesek? Sajnos igen…
Tovább…

Napjainkban közel 4000 (!) élelmiszer-adalékot tartanak nyilván, s ebből mindössze csak 350 szabályozott!
 

Mik tartoznak az élelmiszer-adalékok közé? Színezékek, tartósítószerek, stabilizátorok, emulgeálószerek, ízfokozók, savanyúságot szabályozók, sűrítők, csomósodást gátló anyagok, édesítőszerek, stb.

A nagyüzemi gyártás során a feldolgozásnál, kezelésnél, tartósításnál, csomagolásnál, tárolásnál kémiai adalékok (E-számok) egész hadát alkalmazzák. Mindezt azért, hogy ízben, színben, állagban, eltarthatóságban még eladhatóvá tegyék a termékeket. Az igazi eredmény azonban csak évek múltán jön elő: különféle betegségekben.

Nagyon zavaró, hogy ezeket az élelmiszer-adalékokat jóformán fel sem tüntetik a csomagoláson, de ha még fel is tüntetik, sok embernek fogalma sincs róla, hogy melyik mit okoz. Minden esetben olvassuk el a csomagoláson lévő szöveget, mielőtt a kosarunkba tennénk az adott terméket. A félkész ételt hagyjuk inkább a polcon, és szánjunk rá időt, hogy mindennap friss alapanyagokból főzzünk a magunk és családunk egészségére!

Legközelebb sorra vesszük a leggyakrabban használt és legveszélyesebb adalékanyagokat.
Az adalékanyagok káros hatása.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google