Termékek Menü
0

Karácsonyi áfonyás-gesztenyés bejgli

HillVital
2015-12-02 08:07:00
Karácsonyi áfonyás-gesztenyés bejgli Térj el egy kicsit az átlagtól, és készíts áfonyás-gesztenyés bejglit is idén!
Tovább…

Te is csak mákos és diós bejglit szoktál csinálni karácsonykor? Mi lenne, ha most egy kicsit újítanál, és elkészítenéd ezt? :)
Nézzük is a hozzávalókat:
Először a tésztához:
- 8 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 3 tojás (ebből 1 a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1,5 teáskanál szárított élesztő vagy 2,5 dkg nyers élesztő
- 16 dkg vaj
- só
A töltelékhez:
- 80 dkg gesztenye
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5-10 dkg fagyasztott áfonya


Elkészítése: A tésztához futtassuk fel az élesztőt meleg cukros tejben, majd keverjük hozzá a lisztet, a cukrot, a sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Dagasszuk fényesre, majd meleg helyen kelesszük kétszeresére! A töltelékhez tegyük fel a gesztenyét hideg vízben főni, majd forrás után főzzük tovább fél óráig. A gesztenyét villával vagy akár robotgéppel törjük össze, ezután cukorral ízesíthetjük. Keverjük hozzá az olvasztott vajat. Ha kihűlt a töltelék, akkor kenjük az ujjnyi vastagra nyújtott tésztára, és tegyük rá a fagyasztott áfonyát. Tekerjük fel, szurkáljuk meg, majd kenjük meg tojással. Süssük 45 percig aranybarnára, előmelegített sütőben.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google