Menü

Alma és sárgarépa turmix

HillVital
2014-02-20 13:41:35

Alma és sárgarépa turmix
 

Először tekintsük át, hogy milyen mennyire rendkívülien egészségesek a hozzávalók.  Az alma akkor a legértékesebb és legtáplálóbb ha a héjával együtt fogyasztod nyersen, mivel így tartalmazza a legtöbb élelmi rostot. Szerencsére az alma nagyon sokáig kapható, ezért szinte mindig hozzá tudsz jutni. Rendkívül sok rostot, C-vitamint, A- és B- vitamint valamint folsavat, kalciumot, magnéziumot, káliumot és ként tartalmaz az alma. A magas rosttartalom miatt nagyon jó székrekedésre. Kedvező a bélflórára, de csökkenti még a vér koleszterinszintjét, káliumtartalma miatt pedig segíthet a magas vérnyomással küzdőknek. Az alma rendkívül sok módon elkészíthető. Ki lehet facsarni a levét, müzlibe lehet tenni, gyümölcs és zöldségsalátába is nagyon jó feldarabolva. Akár párolni, sütni, főzni is lehet almát, de nagyon jó húsok mellé köretnek, vagy levesnek és még süteményekbe is. Tehát csak a képzelet szab határt az alma elkészítésében. A népi hagyomány a gyógynövények közé sorolja az almát mivel régen használták vérhas, bélfertőzés és köszvény ellen is. A szárított almahéjból teát lehet készíteni ami pedig nagyon jó hurutra és bélproblémákra.

Nézzük a répa milyen csodákra képes. Rendkívül magas az A-vitamin tartalma és antioxidánst is tartalmaz. A fogyasztásával rengeteg bőr probléma megelőzhető és megóvja a bőr egészségét. A répalé megtisztítja a bőrt a pattanásoktól. A benne található C-vitamin miatt elősegíti a kollagén termelődést, ami pedig javítja a bőr rugalmasságát és még a bőr öregedését is késlelteti. Az A-vitamin fellép a szabadgyökök ellen és megakadályozza a ráncok kialakulását. A fogyasztása elősegíti a bőr védelmét a káros napsugarakkal szemben. A répa segít eltávolítani a fogkövet is de az ételmaradékokat is eltávolítja a fogak közül. Megerősíti a fogínyt és elpusztítja a szájban megtalálható káros baktériumokat. A répában található vitaminoknak hála segíti a hajszálak vastagodását, erősíti a hajat, és megnöveli a fényét is.

Az alma és répa rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Emellett még remekül is összepasszolnak az ízük.  Reméljük, mindenkinek ízleni fog!

Hozzávalók:

·         1 db alma

·         2 dl almalé

·         1 db közepes méretű sárgarépa

·         3 db jégkocka

Elkészítése:

Az almát daraboljuk fel, és szedjük ki a magjait. Az almát nem muszáj meghámozni, hiszen nagyon sok vitamint tartalmaz. Emellett a sárgarépát is daraboljuk össze.  Ezután egy turmixgépbe tegyük bele az összevágott almát, sárgarépát, az almalevet és a jégkockát. Ezt turmixoljuk össze, és már lehet is fogyasztani. Ha valakinek túl sűrű, akkor hígítsa fel. 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google