Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Almás-répás céklasaláta recept - Így készítsd el!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 28. 11:52:00

Az alma, a répa és a cékla is tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az alma nagyon sok rostot tartalmaz ez pedig segít csökkenteni a bélrendszeri problémákat is.
 


Segít csökkenteni a koleszterinszintet is. Az alma rendszeres fogyasztása képes rá, hogy csökkentse az asztmát. Magas a C-vitamin, az A-vitamin és a flavonoid tartalma. Kis mennyiségben tartalmaz még foszfort, vasat és kalciumot.

A sárgarépában sokféle vitamin található mint a C- és a K- vitamin. Tartalmaz még ásványi anyagokat is (kalcium, kálium, magnézium). Megelőzhető a segítségével a vesekő kialakulása is. A sárgarépa rendkívül jó hatással van az emésztésre. Ez is rendkívül gazdag rostokban ezért javítja az emésztést. Ajánlott a fogyasztása migrén és fejfájás esetén.

A cékla az egyik legjobb vitaminforrás a zöldségek között. Található benne C-, B1-, B2-, B3-, K- és P- vitamin. Ásványi anyagokban is gazdag (vas, magnézium, réz, jód, kén, kalcium, foszfor és kálium). Nagyon jó vérképző hatása van, mivel serkenti a vörösvérsejtek regenerálódását.

De most nézzük is, hogy a salátához melyik növényből mennyire van szükség.

- 2 sárgarépa
- 3 fej cékla
- 2 db alma
- 1 csipet só
- 1 evőkanál méz
- 1 db citrom leve


Először is meg kell mosni a céklát, a répát és az almát. Meg kell hámozni őket aztán nagy lyukú reszelővel le kell reszelni. Ezután keverd össze őket, szórd meg sóval, csorgasd rá a mézet és a citrom levél. Végül jól keverd össze az egészet. El is készült, az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb saláta. Fogyaszthatod magában vagy akár különféle húsokkal is.

Almás-répás céklasaláta recept

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés