Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Almás szilvalekvár

Először is a hozzávalók:
30 dkg alma
70 dkg szilva
5 dl víz
20 dkg cukor
1 egész fahéj
1 rúd vanília
4 szegfűbors
4 szegfűszeg
5 egész szem feketebors
5 egész szem rózsabors
1 zacskó zselésítő
1 citrom leve és a héja

Elkészítése:
Először a cukorból és a vízből fűszerek hozzáadásával főzzünk szirupot! A szilvát és az almát alaposan mossuk meg! Az almát hámozzuk meg, a szilvát magozzuk ki, és adjuk hozzá a sziruphoz. Pár percig főzzük össze, ezután botmixerrel pürésítsük! Ezek után forraljuk fel, és a zselésítővel fejezzük be a lekvár befőzését. Töltsük tisztára mosott üvegekbe. Felbontás után a hűtőben kell tárolni a lekvárt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek