Termékek Menü
0

Ne csomagoljuk alufóliába az ételt!

HillVital
2016-05-25 15:15:00
Ne csomagoljuk alufóliába az ételt! Sajnos megnőhet az alufóliába csomagolt étel alumíniumtartalma a hő és a fűszerek hatására.
Tovább…

Nagyon kis mennyiségben naponta találkozhatunk alumíniummal a szervezetünkben.
 

Találhatunk a konzervekben, sok kozmetikai termékben és különböző gyógyszerekben is.

Az étkezések során sajnos több jut be a szervezetünkbe az étkezések alatt. Ha új alumíniumedényt veszünk, akkor érdemes néhányszor vizet forralni benne addig, amíg az edény alja matt színű nem lesz. Ez egy természetes oxidáció, ami által új réteg védi a szivárgástól az edényünket, és így a belőle fogyasztott étel sokkal egészségesebb lesz. Sokkal veszélyesebb az alufóliába csomagolt étel sütése. Nagy hőfokon a fólia fémtartalma elkezdhet szivárogni az ételünkbe. Sőt, minél nagyobb hőfokon és minél több ideig sütjük benne, annál jobban nő a fémtartalom szivárgása. Tehát sütni semmiképpen sem ajánlott alufóliában, inkább használjunk porcelánt. A hideg étel nem jelenthet gondot rövid időre, de hosszabb időre ne hagyjuk benne, mert a benne lévő fűszerek is oldhatják az alumíniumot. Ajánljuk, hogy a hűtőben lévő más ételeket se tároljuk alufóliában. A szervezetben nagy mennyiségben felgyülemlett alumínium akár veseelégtelenséget, csontkárosodást is okozhat.

Ne csomagold alufóliába az ételt.
 




 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel, mert hetente kétszer, a legérdekesebb témákat publikáljuk az olvasóinknak! Ja, mellesleg feliratkozásoddal minden szerdán nyerhetsz is!      

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google