Termékek Menü
0

Alulértékelt zöldségek

HillVital
2015-03-24 14:50:00

Először is tudni kell, hogy ezeknek a természetes kincseknek olyan hatóereje van, hogy esetenként a felírt gyógyszerekre is hatnak, tehát ha valamilyen gyógyszert szedünk, érdemes előtte konzultálni orvosunkkal.

Zeller: A zellert többféleképpen is használhatjuk, nemcsak fogyókúrához  és kiegészítőnek ételekhez, italokhoz. A zellerben csak 10 kalória van, és tartalmaz még ftalidokat is, melyek természetes vízhajtóként működnek. A ftalidok támogatják a keringési rendszert és a magas vérnyomás csökkentését.  

Gombák: A gombák minden változatban javítják az immunrendszert, valamint csökkentik a gyomor-, végbél- és a prosztatarák kockázatát. A gombák D-vitamint tartalmaznak. Megfőzve sokkal egészségesebbek, mint nyersen.

Sárgarépa: Azt mindenki tudja, hogy a sárgarépa jót tesz a szemnek. A béta- karotint, amitől narancssárga színű lesz, átalakítja A-vitaminná, és ez segít megelőzni a zöld hályogot és a makula degenerációt. A répa külsőleg legalább olyan jó, mint belsőleg. Sokféle fertőzésgátló vegyület van benne, és segíti a sebek gyors gyógyulását. Reszeljük, ezután főzzük meg, és kenjük be az érintett területen.   

Kelkáposzta: A kelkáposzta tartalmaz A-vitamint, C-vitamint és K-vitamint is. Az Omega-3 zsírsavak forrása, ezáltal frissíti az agyműködést, segíthet a depresszió legyőzésében is. Kelkáposzta fogyasztásával megelőzhetjük vagy csillapíthatjuk az ízületi gyulladást.

Hagyma: A hagymában lévő kvercetin nyugtatja, valamint tágítja a vérereket, ami segít a stroke megelőzésében. Tartalmaz még C-vitamint, kalciumot, vasat, folsavat és élelmi rostot is. Segíthet még a gyomorfekély megelőzésében is, de a gyógyításában már nem.

Zöldpaprika: A zöldpaprika az egyik legegészségesebb zöldség, amit csak ehetünk. Egy zöldpaprika csaknem a napi C-vitamin- szükséglet kétszeresét tartalmazza. A zöldpaprika kiváló B6-vitamin- forrás is, ami segíti szervezetünk szabályozását is, lehetővé teszi, hogy az agysejtjeink kommunikáljanak egymással. Tartalmaz még ásványi anyagokat is, mint pl.: káliumot, cinket és mangánt is, utóbbi segít a csontritkulás megelőzésében is.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google