Így kell szakszerűen ánizs teát készíteni
Az ánizs egy rendkívül jó hatásokkal rendelkező gyógynövény, melynek teáját különféle módokon készíthetünk el.
Ezek közül ismerhetünk meg most egyet. Így kell szakszerűen ánizs teát készíteni!
Az ánizs magtermését törjük össze. Ehhez használhatunk egy mozsarat is. Ezt követően 1 teáskanálnyira öntsünk nagyjából 2-3 dl forró vizet, majd fedjük le és hagyjuk 10-15 percig állni. Ezt követően szűrjük le.
Már fogyasztható is.
Mézzel, frissen facsart citromlével vagy narancslével, esetleg más fűszerekkel ízesíthetjük. A fahéj egy igazán izgalmas ízt tud kölcsönözni a teának. Mivel képes csökkenteni a puffadást, valamint étvágygerjesztő és emésztés segítő hatásokkal is rendelkezik, ezért étkezések előtt javasolt fogyasztása.
Milyen gyógyhatásokkal rendelkezik az ánizs?
Az ánizs magja nagy mennyiségben rendelkezik fehérjékkel, rostokkal, valamint olajokkal. Illatát az anetol nevű illóolajnak köszönheti. Az ánizs magja antioxidáns hatással rendelkezik. Ezen felül gazdagon rendelkezik C-vitaminnal, cinkkel kalciummal, káliummal, magnéziummal, mangánnal, rézzel, valamint vassal egyaránt. Ezeknek köszönhetően nagyon jó immunerősítő hatással rendelkezik, valamint hozzájárul a csontok és a szív egészségének a védelméhez is. Képes nyugtatni az idegeket, illetve fokozni a szénhidrát és a zsíranyagcserét.
Ezen felül képes a vérkeringés serkentésére, a fejfájás, migrénes tünetek, valamint a szorongás csökkentésére is.
Legjobb hatással mégis a gyomorra van. Képes csökkenteni a bélszeleket, a puffadást, a kellemetlen gyomorkorgást, valamint a hasi görcsöket is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
