Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Articsóka a konyhában

HillVital
2017. 10. 16. 16:13:00

Az articsóka a mediterrán konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga, egy kellemesen fűszeres ízű növény.

Jó íze mellett nem elhanyagolható, hogy rendkívül alacsony az energiatartalma. Mindig ügyeljünk arra, hogy az articsóka, amelyet megveszünk, friss legyen. Ezt ellenőrizhetjük is, mégpedig úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunk közé szorítjuk a növény bimbóját. Válasszunk fiatal, zsenge, kisebb articsókát. A jó minőségű articsóka  csúcsa zárt, a szárán pedig a levelek zöldek és üdék. A legértékesebb részei azok a húsosabb levelek, amelyek a bimbó közepén helyezkednek el. Fogyasztás előtt az articsókát mindenképpen mossuk meg, és jól pároljuk meg! A puha leveleket köretként, salátaként használhatjuk fel, vagy magukban különböző szószokkal, öntetekkel is nagyon finomak. A pároláshoz használjunk enyhén citromos vizet, mivel a bimbó pillanatok alatt megbarnul. Vásárlás után igyekezzünk felhasználni őket, mert csak néhány napig tárolhatók a hűtőben.

Hamarosan articsókás recepttel is szolgálunk.
Az articsóka felhasználása a konyhában.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés