Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Articsóka a konyhában

HillVital
2017. 10. 16. 16:13:00

Az articsóka a mediterrán konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga, egy kellemesen fűszeres ízű növény.

Jó íze mellett nem elhanyagolható, hogy rendkívül alacsony az energiatartalma. Mindig ügyeljünk arra, hogy az articsóka, amelyet megveszünk, friss legyen. Ezt ellenőrizhetjük is, mégpedig úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunk közé szorítjuk a növény bimbóját. Válasszunk fiatal, zsenge, kisebb articsókát. A jó minőségű articsóka  csúcsa zárt, a szárán pedig a levelek zöldek és üdék. A legértékesebb részei azok a húsosabb levelek, amelyek a bimbó közepén helyezkednek el. Fogyasztás előtt az articsókát mindenképpen mossuk meg, és jól pároljuk meg! A puha leveleket köretként, salátaként használhatjuk fel, vagy magukban különböző szószokkal, öntetekkel is nagyon finomak. A pároláshoz használjunk enyhén citromos vizet, mivel a bimbó pillanatok alatt megbarnul. Vásárlás után igyekezzünk felhasználni őket, mert csak néhány napig tárolhatók a hűtőben.

Hamarosan articsókás recepttel is szolgálunk.
Az articsóka felhasználása a konyhában.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények