Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Articsókás tészta

HillVital
2017. 10. 25. 16:40:00

Hozzávalók

- 20 dkg durumtészta

 A szószhoz:

- 2 friss articsóka

- 1/2 citrom leve

- 2 dl tejszín

- 10 dkg száraz, füstölt sonka

- 2,5 dkg vaj

- 5 dkg parmezán

- 2 tojássárgája

- só, bors

- a tálaláshoz: reszelt parmezán

Elkészítés

A friss articsóka szárát a virág töve alatt 1 cm-re levágjuk. Eltávolítjuk a külső száraz leveleit, körkörösen levágjuk a tüskés végeit, a csúcsát tompára nyessük. Végül az egészet négybe vágjuk, és a szöszös közepét is kimetsszük. Ezután a megtisztított articsókát citromos, hideg vízbe tesszük, hogy a vágott felülete ne barnuljon meg. A vízbe sót is szórunk, és a zöldséget puhára főzzük, majd leszűrjük. A felforrósított vajban megpirítjuk a csíkokra vágott sonkát, majd amikor már ropogósra sült, kivesszük a serpenyőből. A zsiradékra ráöntjük a tojássárgákkal elkevert tejszínt, és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a reszelt parmezánt. Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát, és leszűrjük. Ráhelyezzük a főtt articsókát, a sült sonkát, és meglocsoljuk a tejszínes szósszal. Tálaláskor reszelhetünk a tetejére még egy kevés parmezánt.
Articsókás tészta recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek