Ásványi anyagok a terhesség alatt
HillVital
Terhesség alatt a legfontosabb fogyasztandó ásványi anyagok:
Mivel az ételek sütése-főzése közben a vitaminok, ásványi anyagok nagy része elvész, így ezeket táplálék-kiegészítők formájában is bevehetjük.
2017. 11. 23. 16:45:00
Terhesség alatt a legfontosabb fogyasztandó ásványi anyagok:
Vas: teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, húsok, hüvelyesek, szárított zöldségek és, tofu
Kalcium: zöld ételek, tejtermékek, hüvelyesek, diófélék
Magnézium: mindenféle bab, kesudió, brokkoli, tofu
Szelén: tengeri ételek, gabonák
Cink: teljes kiőrlésű gabonák, brokkoli, tojás, sovány húsok, paradicsom.
Jód: jódozott só, tengeri ételek, sajt
Fluorid: fluorozott víz, tengeri ételek, tea
Foszfor: hal, tojás, húsok
Mivel az ételek sütése-főzése közben a vitaminok, ásványi anyagok nagy része elvész, így ezeket táplálék-kiegészítők formájában is bevehetjük.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!