Menü

Ásványi anyagok a terhesség alatt

HillVital
2017. 11. 23. 16:45:00

Terhesség alatt a legfontosabb fogyasztandó ásványi anyagok:
 

Vas: teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, húsok, hüvelyesek, szárított zöldségek és, tofu


Kalcium: zöld ételek, tejtermékek, hüvelyesek, diófélék


Magnézium: mindenféle bab, kesudió, brokkoli, tofu

Szelén: tengeri ételek, gabonák

Cink: teljes kiőrlésű gabonák, brokkoli, tojás, sovány húsok, paradicsom.

Jód: jódozott só, tengeri ételek, sajt

Fluorid: fluorozott víz, tengeri ételek, tea

Foszfor: hal, tojás, húsok
 

Mivel az ételek sütése-főzése közben a vitaminok, ásványi anyagok nagy része elvész, így ezeket táplálék-kiegészítők formájában is bevehetjük. 
Az ásványi anyagok fontossága a terhesség alatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google