Termékek Menü
0

Aszalás házilag

HillVital
2017-08-23 16:27:00

Nyilván a legegyszerűbb módszer az, ha veszünk egy gyümölcsaszalót. De mi most másfajta módszert ajánlunk.

Legolcsóbban és legegyszerűbben úgy aszalhatunk gyümölcsöt, ha a napra kitesszük. Így kitűnő minőségű gyümölcs aszalvány készíthető. De száríthatjuk gyümölcseinket sütőben is. De kombinálhatjuk a kettőt is, először a napon szárítjuk, majd a sütőben. Csak olyan gyümölcsöt aszaljunk, amelynek magas a szárazanyag- és cukortartalma, így aszalása nem jár a minőségének romlásával.

Napon csak úgy aszaljunk, ha pormentes, széltől védett a hely. Először alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, tegyük tálcára vagy drótszitára, és takarjuk le. A legjobb egy ritka szövésű tüll. Aszalás közben többször forgassuk át az aszalni kívánt gyümölcsöket.

Ha sütőben aszalunk, a szárítást alacsony fokozaton végezzük, nehogy odaégjen a gyümölcs. Ha túl melegnek találjuk a sütő hőmérsékletét, az ajtó nyitogatásával szabályozhatjuk.

Az aszalás akkor kész, amikor az aszalvány az ujjunkkal összenyomva már nem enged levet. Az egyes darabok kettétörnek, rugalmasan szétválnak.  A kész aszalt gyümölcsöket tiszta vászonzacskóban, száraz, szellős helyen tároljuk.
Aszalás házilag

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google