Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Aszalás házilag

HillVital
2017. 08. 23. 16:27:00

Nyilván a legegyszerűbb módszer az, ha veszünk egy gyümölcsaszalót. De mi most másfajta módszert ajánlunk.

Legolcsóbban és legegyszerűbben úgy aszalhatunk gyümölcsöt, ha a napra kitesszük. Így kitűnő minőségű gyümölcs aszalvány készíthető. De száríthatjuk gyümölcseinket sütőben is. De kombinálhatjuk a kettőt is, először a napon szárítjuk, majd a sütőben. Csak olyan gyümölcsöt aszaljunk, amelynek magas a szárazanyag- és cukortartalma, így aszalása nem jár a minőségének romlásával.

Napon csak úgy aszaljunk, ha pormentes, széltől védett a hely. Először alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, tegyük tálcára vagy drótszitára, és takarjuk le. A legjobb egy ritka szövésű tüll. Aszalás közben többször forgassuk át az aszalni kívánt gyümölcsöket.

Ha sütőben aszalunk, a szárítást alacsony fokozaton végezzük, nehogy odaégjen a gyümölcs. Ha túl melegnek találjuk a sütő hőmérsékletét, az ajtó nyitogatásával szabályozhatjuk.

Az aszalás akkor kész, amikor az aszalvány az ujjunkkal összenyomva már nem enged levet. Az egyes darabok kettétörnek, rugalmasan szétválnak.  A kész aszalt gyümölcsöket tiszta vászonzacskóban, száraz, szellős helyen tároljuk.
Aszalás házilag

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok aszalás

Keresés