Termékek Menü
0

Avokádó az egészségért

HillVital
2017-07-31 15:47:00

Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint tartalmaz A-, B-, C-, E- és K-vitamint.

Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium, valamint kalcium és magnézium is található. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns, csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a vérnyomást.  Folsavban is bővelkedik, ezért megakadályozza a szívroham kialakulását. Magas arányban található benne oldódó és nem oldódó rost, amely csökkenti a rák és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Jól kezelhetőek vele a bélproblémák, nyugtatja a gyomor érzékeny falát. Serkenti az emésztést, javítja a látást. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Magas A- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben segítséget nyújthat az ekcéma kezelésében is.


Hogyan fogyasszuk?

Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont vajként lehet kenni, ezért érdemes vásárláskor kicsit megtapogatni. Ha mégis kemény gyümölcsöt sikerül vennünk, az szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megérik, megpuhul. Az avokadót általában nyersen fogyasztjuk. Leggyakrabban krémet készítünk belőle. Hamarosan megismerkedhetünk egy könnyen elkészíthető, ízletes avokádókrémmel. 
Avokádó az egészségért

Iratkozz fel nyereményjátékunkra



HA SZERETNÉL TE IS FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDEKET FOGYASZTANI, AKKOR KATTINTS IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital
blog comments powered by Disqus
Google